Atommaghasytó kérdése:
Közhetek sorba lámpákat, amiknek csak fázis és 0-juk van?
Figyelt kérdés
van 9 lámpa( 1-1 izzó tulajdonképpen) és csak fázis (barna) és nulla (kék) kébelek jönnek ki mindegyikből. A kérdésem az, ha az első lámpát ráteszem a fázisra, ha annak a 0-ját a következő lámpa fázisábal kötöm össze és így tovább majd a végén a 9. lámpa 0-ja megy a falból jövő( vagyis abba tartó) nullába, az így mükődőképes? Kíméljetek meg az oltogatástól, azért kérdezek, mert nem tudom. Köszönöm előre is!2018. okt. 29. 12:48
1/5 anonim 

válasza:

Köthetsz, de akkor egy izzóra csak 230/9 = 25 V fog jutni.
De az is csak akkor egyforma eloszlásban, ha egyformák az izzók.
Izzóról beszélek, amiben izzószál van.
Nem LED, nem kompakt fénycső.
2/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a kimerítő választ! legyen szép napja!:)
2018. okt. 29. 12:58
3/5 anonim 

válasza:

1-re:
Aminek az a következménye, hogy vagy nagyon haloványan fognak világítani az izzók, vagy semennyire (25 V-nál szerintem ez utóbbi).
4/5 anonim 

válasza:

#3: Gondoltam, hogy ez magától értetődő.
5/5 A kérdező kommentje:
Természetesen az, köszönöm!
2018. okt. 29. 14:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!