Újra tölthető elemeket milyen töltővel lehet feltölteni?
"Gondolom 12 lehet."
10 db soros AA-cellát 12 V-ról soha nem töltesz fel. Cellánként 1,2 V csak a névleges feszültség, töltéshez az nem elég. Különben is, a töltést áramgenerátoros (jellegű) táplálással kell intézni, nem fix feszültséggel.
De azt sem tudjuk, milyen kapcsolásban üzemel, milyen töltési konstrukciója van, addig pedig butaság rádugdosni akármit, csak úgy vaktában.
Semmi gond, moderációnak jeleztem a kérdező trágárkodását, de úgy látom, nem nagyon akarják törölni.
Én viszont csak annyit tehetek, hogy a szakmai támogatásom megvonom, vagyis azért sem segítek, az általam részletesen ismert szakterület információinak átadásában.
Tehetsz egy szívességet...
Én úgy számoltam, hogy ha kb. 250-300mA-el tölt a normál töltő kettőt, akkor mondjuk neked 5x300 kell, ami 1500, de ne legyen pont a határon, tehát egy 2-3A-es szerintem elég, legalábbis elvileg.
Sima elemre írja, ami 1.5V, de amint terhelés alá kerül ugyanaz lesz, mintha akkut használnál.
Nem tudom igazából, én csak tippelgetek, de ki kellene próbálni.
"Én úgy számoltam, hogy ha kb. 250-300mA-el tölt a normál töltő kettőt, akkor mondjuk neked 5x300 kell, ami 1500,"
Ha kettőt párhuzamosan 300-al töltöd, akkor egyhez 150 kell. Eddig stimmel? És 10 darabhoz is 150 kell ha sorban vannak, nem 1500.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!