Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Újra tölthető elemeket milyen...

Galkon kérdése:

Újra tölthető elemeket milyen töltővel lehet feltölteni?

Figyelt kérdés
Van egy solt amiben van 10 db újra tölthető elem. Ezeket egy csatlakozón keresztül lehet egyszerre tölteni. Milyen töltővel vagy adapterrel szabad tölteni? Pl. van egy Tp Linkes adapterem, azzal is fel lehet? Vagy ehhez valami speciális töltő kell? Ha igen milyen?
2018. okt. 25. 21:18
1 2 3
 1/21 Ypszilon1980 ***** válasza:

Speciális kell.

Vannak univerzális töltők is, pl. amiket hobbycuccokhoz lehet kapni, mondjuk ezek drágák, de beállítod, hogy milyen akkut akarsz tölteni, hányat és kész.

Vannak olcsóbb, 2-3000 Ft-os töltők, amikkel jellemzően AA vagy AAA akkukat lehet tölteni, ebből sokféle van, sokféle jellemzővel, ezeket a legegyszerűbb használni, csak belerakod az akkukat és bedugod a konnektorba és már tölti is.

2018. okt. 25. 22:15
 2/21 anonim ***** válasza:
Hol a link a cuccról?
2018. okt. 25. 22:28
 3/21 Ypszilon1980 ***** válasza:
2018. okt. 26. 05:53
 4/21 anonim ***** válasza:

"Hol a link a cuccról?"

A kérdezőnek szólt.

Vagy fotó, vagy típus, vagy tanúk, vagy valami vagy bármi.

2018. okt. 26. 06:44
 5/21 A kérdező kommentje:

Jogos! Képekkel egyszerűbb lesz talán...

[link] ebben vannak az AA aksik, jobb oldalt az a hálózati csatlakozó, amit ha bedugok a konnektorba szétszedés nélkül tölti az aksikat. Na ez nincs, amit bedugok a konnektorba... erre keresnék megfelelő kábelt. A csatlakozó teljesen olyan mint a TP Link ruter csatlakozója, tökéletesen passzol bele. Csak azt nem tudom, hogy az alkalmas e a töltésre. Ha nem, akkor milyen töltőt kellene beszereznem? Délután tudok képet csinálni a csatlakozóról is.

2018. okt. 26. 07:40
 6/21 anonim ***** válasza:

Erről a képről marhára nem jön le hogy mi ez.

Nincs valami típus? Alján cimke esetleg?

2018. okt. 26. 07:49
 7/21 A kérdező kommentje:
Ez egy Nexus Standard MKII fémdetektor akkumulátor doboza ebben található 10 db AA elem amit én raktam bele. Van rá lehetőség, hogy szétszedés nélkül tudjam tölteni erre van az elején az a króm színű csatlakozó, de nincs hozzá töltőkábelom. Az volna a lényeg, hogy ne egy gyári töltővel kelljen töltenem, mert akkor állandóan szét kell csavaroznom. Most nem tudom lefényképezni belül. Egy videóból loptam pár képet a csatlakozásról [link]
2018. okt. 26. 10:03
 8/21 anonim ***** válasza:

"Van egy solt amiben van 10 db újra tölthető elem."

Ne viccelj, méghozzá Nexus slot? Ez valami közismert szerkezet, csak nekem nincs róla semmi lövésem?

"A csatlakozó teljesen olyan mint a TP Link ruter csatlakozója, tökéletesen passzol bele. Csak azt nem tudom, hogy az alkalmas e a töltésre."

Ez nem így szokott működni. Ilyen esetben, ha például 10 akku van sorosan, 15-20 V-ot kötnek rá egy _______ellenálláson_________ keresztül, ami kb. C/10 áramot állít be.

De azt sem tudjuk, hogy soros vagy vegyes kapcsolásban üzemelnek a cellák.

Egyébként konkrétan ez úgy működik, hogy szétszedem, megállapítom a konstrukciót és konstruálok hozzá egy töltést. Ennyi csak...

2018. okt. 26. 10:13
 9/21 Ypszilon1980 ***** válasza:

oké.

Akkor ehhez csak egy adapter kellene?

Nincs ráírva semmi, hogy hány voltos vagy ilyesmi? Gondolom 12 lehet.

2018. okt. 26. 10:14
 10/21 anonim ***** válasza:

"ebben található 10 db AA elem amit én raktam bele."

Elemet nem lehet tölteni, csak akkut. AA-akkut sokféle külső töltővel kezelhetsz.

"Az volna a lényeg, hogy ne egy gyári töltővel kelljen töltenem, mert akkor állandóan szét kell csavaroznom."

Ne gyárival? De pont a gyárival nem kell szétszedni. A gyárit csak rá kell dugni.

2018. okt. 26. 10:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!