Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy darab 12V-os 100Ah-s...

Egy darab 12V-os 100Ah-s munkaakkumulátor milyen eszközöket tud ellátni egy hobbitelken?

Figyelt kérdés
Gyakorlati értékek érdekelnének. Szivattyú, főzőlap, mosógép, világítás, ...

2018. szept. 7. 18:45
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
Barmelyiket. Mi a konkret kerdes ?
2018. szept. 7. 19:00
 2/28 anonim ***** válasza:
Világitást esetleg, ha led égők. A többi nagyon hamar lemeritené.
2018. szept. 7. 19:01
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Külö-külön

Szivattyú? 2-3 óra

Főzőlap? 1/2-3/4 óra

Mosógép? Felejtős

Világítás? Ha LEDes, több napig, 1 hétig

2018. szept. 7. 19:45
 4/28 anonim ***** válasza:

"Gyakorlati értékek érdekelnének."

Pedig én azért is megmondom, hogy a tárolt elméleti energiamennyiség 1200 Wh, azaz 1,2 kWh.

Pl. 100 W-os izzó 12 óráig és így tovább. Konverziós veszteségeket majd hozzákalkulálod helyettem.

2018. szept. 7. 21:45
 5/28 anonim ***** válasza:
57%

A világítás oké, a többi csak szép álom.

Felejtsd el a témát.

Ott szokott elakadni a dolog, hogy egy olyan teljesítményű inverter ami elbírná a gépeid, annyiba kerül, hogy azon bevezettetheted a villanyt.

2018. szept. 8. 00:08
 6/28 anonim ***** válasza:

oszt' 12v-os főzőlapot és mosógépet honnan akasztasz le?

Meg értelme sem lenne, egy főzőlap menne róla 20 percet max...

2018. szept. 9. 19:22
 7/28 A kérdező kommentje:

5: egy megfelelő inverter 50 rugó, ennyiért az életbe nem veszel bekötő dobozt sem, arról nem is szólva, hogy 2km-ről kellene odavezetni.

6: Há' inverterről még nem hallottál? Elméletileg egy 1200W-os főzőlap csak a forrásig használja ki teljesítményét 100%-ban, utána a kitöltési tényező akár 20%-ra visszaesik. Egy lábas víz felforr 10 perc alatt, azután... Ha így gondolkodom, több órát is használható.

És értelme is volna, mert most nincs semmi. Gondoltam gázra is, de arról nem megy a TV sem, meg más sem. Gyertyáról sem megy más.

Másképpen nem tudom megoldani a villanyt. Ha lemegyek hétvégén a hobbitelekre, tudom vinni magammal az akkut, és két napot kell kibírnia, de szeretnék kétszer levest főzni, világítani, TV-t nézni este, mobilokat tölteni, egyet mosni, szivattyút működtetni. De látom már, kevés lesz. Talán kettő ilyen akku elég lenne? A lakóautókban mekkora kapacitásúak az akkuk?

2018. szept. 10. 09:53
 8/28 anonim ***** válasza:

Meg az inverternek is van bizonyos vesztesége.

Főzésre használni különösen ésszerűtlen, ugyanis nem világos a leírásod alapján, hogy többféle energiaforrás használata tiltott lenne?

Miért ne szabadna a jó kis turista gázpalackkal főzni (nekem is van), az áramot meg másra használni?

Mosni pedig kézzel is lehet, miért kellene arra is elektromos energiát használni, "nomád" körülmények között? Vagy hétvégi nagymosást pont ott kell intézni? Nem teljesen értem.

LED-es LCD TV-k nem sokat fogyasztanak MinDigTV-t foghatod vele, de azt én mondjuk másképp oldanám meg. Kihagynám a 230 V-ra történő oda-vissza konverziót (veszteség). Lehet is kapni DC-tápról működő TV-ket, illetve én belső átalakításokkal is meg tudom oldani, de az más téma.

Ami kapható TV, lehet eleve akkus üzemre tervezett, de létezik olyan is, ami pl. DC 19 V vagy hasonló téglatáppal megy. Az kiváltható egy step up DC-konverterrel is, aminek még mindig jobb a hatásfoka.

Mobiltöltésre is van jó hatásfokú DC-konverter, ami akkuról is működik:

[link]

Csak be kell állítani 5 V-ra (nem szabad ész nélkül rádugni), meg az áramkorlátot is igény szerint.

2018. szept. 10. 10:27
 9/28 anonim ***** válasza:
Link javítva: [link]
2018. szept. 10. 10:29
 10/28 anonim ***** válasza:

# 7

Azt ugye tudod, hogy egy napelem nem úgy működik, hogy kilóg belőle egy kábel aztán azt rácsatlakoztatod az akksidra? Egy napelem inverter meg jóval drágább 50e-nél - kivée, ha kicsi. Eleve nem értem mennyi napelemet akarsz? Mert veszteséggel kb. 2 kwh energiára lenne szükséged feltölteni egy munkaakkut. Egy négyzetméteres napelem panel meg 350W körül van, tehát a 2 kwh-ra szűken - feltételezve a szép napos időt - lenne elég egy panel. Arra, hogy egy nap alatt feltöltsön.

Amúgy meg főzni baromság így, Cserélhető gázpalack és kész. Olcsóbb, praktikusabb is. Melegvíz dettó. De uram bocsá' akár még fával is előállítható mindkettő. Mosni tlejesen értelmetlen ha egy hétvégére mész le a hobbitelekre, vigyél inkább váltásruhát.

A TV-re és a világításra meg a 2 akku elég, leviszed feltöltve és kész....

2018. szept. 10. 13:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!