Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Vettem egy lámpát, de fogalmam...

Vettem egy lámpát, de fogalmam sincs hogyan kell bekötni?

Figyelt kérdés

eddig egyszerű bekötés..fázis,nulla,föld meg volt a helye hova bekötöttem kész...de ennél?

[link]

[link]

[link]

[link]

köszi mindenkinek aki tud infót adni...

1re gondoltam de lehet h hülyeség..csoklba kell bekötni:?

2018. júl. 31. 21:12
 1/9 lali24 ***** válasza:
100%
a két foglalat párhuzamosan van kötve, tehát a nullát és a -kapcsolt- fázist egyszerűen bekötöd akármelyik foglalatba, a meglevő vezeték mellé.
2018. júl. 31. 21:47
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi..megpròbàlom
2018. júl. 31. 22:07
 3/9 A kérdező kommentje:
Simàn a vezeték mellé bedugom? És a föld? Valamenyik felfogatò csavar alà?
2018. júl. 31. 22:08
 4/9 lali24 ***** válasza:

ha jól látom, nincs földelőszem kiképezve sehol, így annak bekötése sem szükséges.

ha nagyon akarod, akkor valamelyik csavar alá bekötheted, de szerintem felesleges.

2018. júl. 31. 22:31
 5/9 lali24 ***** válasza:
ja, igen simán bekötöd a meglevő vezeték mellé. úgy látom, erre van is külön hely a foglalaton.
2018. júl. 31. 22:32
 6/9 anonim ***** válasza:
A foglalat fém részére kell a védővezető.
2018. júl. 31. 22:37
 7/9 lali24 ***** válasza:

nem feltétlenül. ha a fogyasztó olyan helyre van felszerelve, hogy azt segédeszköz nélkül nem lehet megérinteni, akkor elhagyható.*

mivel rajta van a ce jelzés, forgalomba sem engedték volna hozni, ha kellene a védővezeték, de nem képeztek ki rá helyet.

szóval, ha akarod, akkor bekötheted valamelyik testre menő csavar alá, de felesleges.

-vagy a kettős szigetelés esetén - igaz, akkor egyenesen tilos védővezetőt bekötni

2018. júl. 31. 22:59
 8/9 anonim ***** válasza:

"nem feltétlenül. ha a fogyasztó olyan helyre van felszerelve, hogy azt segédeszköz nélkül nem lehet megérinteni, akkor elhagyható.*"

Ez hamis infó.

Fém a burkolat? Igen.

Testzárlat esetén rázhat?

Igen.

Akkor be kell kötnöd. Ilyen egyszerű.

2018. aug. 1. 05:41
 9/9 anonim ***** válasza:

# 8

Láttál már erősítőt, set top boxot, DVD-lejátszót fémburkolattal? TV hátán a fémcsatlakozókról mi a véleményed? Érinthető?

Hogyhogy nincs mindegyiken földelt dugó?

2018. aug. 1. 07:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!