Vettem egy lámpát, de fogalmam sincs hogyan kell bekötni?
eddig egyszerű bekötés..fázis,nulla,föld meg volt a helye hova bekötöttem kész...de ennél?
köszi mindenkinek aki tud infót adni...
1re gondoltam de lehet h hülyeség..csoklba kell bekötni:?
ha jól látom, nincs földelőszem kiképezve sehol, így annak bekötése sem szükséges.
ha nagyon akarod, akkor valamelyik csavar alá bekötheted, de szerintem felesleges.
nem feltétlenül. ha a fogyasztó olyan helyre van felszerelve, hogy azt segédeszköz nélkül nem lehet megérinteni, akkor elhagyható.*
mivel rajta van a ce jelzés, forgalomba sem engedték volna hozni, ha kellene a védővezeték, de nem képeztek ki rá helyet.
szóval, ha akarod, akkor bekötheted valamelyik testre menő csavar alá, de felesleges.
-vagy a kettős szigetelés esetén - igaz, akkor egyenesen tilos védővezetőt bekötni
"nem feltétlenül. ha a fogyasztó olyan helyre van felszerelve, hogy azt segédeszköz nélkül nem lehet megérinteni, akkor elhagyható.*"
Ez hamis infó.
Fém a burkolat? Igen.
Testzárlat esetén rázhat?
Igen.
Akkor be kell kötnöd. Ilyen egyszerű.
# 8
Láttál már erősítőt, set top boxot, DVD-lejátszót fémburkolattal? TV hátán a fémcsatlakozókról mi a véleményed? Érinthető?
Hogyhogy nincs mindegyiken földelt dugó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!