Miben különböznek a mai képernyők a régiektől?
A mostanában, vagy a közelmúltban készült képernyőktől pár perc után égni kezd a szemem és kötőhártya gyulladásom lesz. A régebbi katódsugárcsöves és folyadékkristályos képernyőktől semmi baja a szememnek, egész nap gond nélkül nézhetem őket.
Szeretném tudni hogy mi lehet az a különbség, ami miatt a szemem a régi kijelzőket bírja, de a mostaniakat nem. Sokan mondták, hogy a PWM háttérvillódzás okozhatja, de az a régieknél is megvan, szóval az kilőve. Volt aki azt mondta hogy a mostani képernyőknek magasabb a kékfény kibocsátása és a tünetek is stimmeltek, ezért vettem egy kékfényszűrő szemüveget, de hiába, ugyanúgy begyullad a szemem. Persze az is lehet hogy csak átvertek a szemüveggel, de lehet hogy nem is a kékfény okozza a gondot.
Nektek van ötletetek hogy mi olyan okozhat még problémát, ami az új képernyőkben megvan, de a régiekben még nem volt?
Az öreg indián törzsfőnök hosszan nézett a lenyugvó napba, és csendesen megjegyezte:
Sok sápadtarcú lenni nagyon ostoba. Bámulni világító dobozt, és közben beszélni hülyeségeket. :D
#10 a nyilvánvaló bizopnyítéka a hipchondirának és a placebó hatásnak.
Állítólag volt olyan, hogy valaki azzal jött a nőgyógyásznak, hogy egy légy berepült neki "oda". Hiába magyarázták hogy lehetetlen, hiába mutatták meg ultrahangon, az a légy akkor is ott van, mert ő tudja.
A végén fogtak egy legyet, és úgy csináltak, mintha belőle vették volna ki. Na akkor megnyugodott.
Ez a kötőhártyás agyhugyköves idióta is ilyen. Ha beledögklik is be fogja bizonyítani, hogy neki a monitortól van. A hipochonderek tipikus jellemzője, hogy az egész világ összeesküdött ellenük, és csak ők tudják mitől van a kitalált bajuk.
Az egy dolog, hogy hipochonderek élnek közöttünk.
A baj ott kezdődik, hogy az internet segítségével "tájékoztatják" az embereket. :D
"Állítólag volt olyan, hogy valaki azzal jött a nőgyógyásznak, hogy egy légy berepült neki "oda"."
Pedig van ilyen, arra mondják hogy "bekapta a legyet" :)
# 12
Te nem vagy normális, ennél érthetőbben már nem tudom leírni, hogy az erős fényűre állított kijelzőtől begyullad a szemem, 20 év alatt már többször is nekifutottam.
Egyértelmű ok-okozati összefüggés, a tényeket nem tudod megcáfolni.
Pedig nekem is néha jobban tetszene az agyamba hasító fehér, de egy-két nap után már ég a szemem tőle. Ha nem veszem vissza, egyre kellemetlenebb gyulladássá fajul.
Kb. 20 éve volt az is, kompakt fénycsöveket akcióztak a Metro Áruházban. Ennek örömére bevásároltam, lakásban az izzókat lecseréltem.
Lassan egyre szarabbul lettem, állandóan gyulladásban volt a szemem és nem tudtam mitől. Mikor leesett, amire nem is gondoltam volna, gyorsan mentek vissza az izzók.
Ekkor lassan rendbe jött minden. Pár év múlva előveszem a félretett kompaktokat, mondom kipróbálom. Ugyanaz a forgatókönyv, mondani sem kell, ment vissza az izzó.
Sokan azt hiszik, a kompakt fénycső 30-40 Hz kapcsolófrekvenciája miatt nem vibrál. Azt tényleg nem is látja senki, csakhogy ezekben is az 50 Hz egyenirányításra kerül, utána puffer, amin ha spórolnak, akkor a DC-táplálás 100 Hz hullámzása modulálja a lámpa fényét.
Akkoriban volt egy nagyképernyős TV (50 Hz), azt sem bírtam magas kontraszton, le kellett venni.
Megvettem az első LCD monitort, amikor még ritkaságnak számított, 180 ezerbe került. Ugyanaz, le kellett szabályozni szintén.
Lett egy 100 Hz-es képcsöves TV, az még egész tűrhető volt, nyugodtabb kép, nem vibrál. De azért azt is csak érzéssel tolhattam.
Sok többi eseményt nem sorolom, buta vagy és kész.
"Sokan azt hiszik, a kompakt fénycső 30-40 Hz kapcsolófrekvenciája miatt nem vibrál."
Véletlen elütés, ___kHz___ természetesen.
# 17
Valami talán neked sem ment át. Mondta valaki, hogy ez általános, egyetemes? ____Egyéni, egyedi_____ érzékenységről beszéltem.
Az se zavarjon senkit, hogy a kérdés feltevője is hasonló problémát vázolt fel, tehát máris nem vagyok egyedül. De nem is mondom, hogy nagy probléma lenne, kis odafigyeléssel hárítható. Szerencsére nem kell nagyon szürkére venni a monitort vagy TV-t, teljesen élvezhető szinten szokott menni. De ahányszor "bepróbálkozom", jobban megtolom a plazmán a kontrasztot, annak már büntetése lesz.
Majd adok én neked alátámasztást:
"Gyulladást fertőzés vagy parazita okoz, nem monitor."
Ostobaság. UV-től nem is lehet gyulladást kapni? Ne röhögtesd már ki magad...
Aki ilyen alap dolgot nem tud, orvosláshoz nyilván köze sem lehet, csak valami kóbor kocaokoskodó.
Gyerekkoromban ívhegesztés volt az udvaron, rokonommal túl sokat néztünk bele, nem tudtuk mivel játszunk. Vagy tudtuk, de nem hittük, mindegy.
Azt ne tudd meg, utána mekkora kötőhártya-gyulladás volt a jutalom, napokig tartott belőle kivergődni.
Ja, de az ostobák szerint ez sem történt meg. Nevetséges vagy kispajtás.
--------------------------------------
"Igen érzékeny területről van szó, így ritka az az ember, aki élete során néhányszor ne találkozna a kötőhártya-gyulladás (conjunctivitis) kellemetlenségeivel. A gyulladás megjelenhet mindkét szemen, de érintheti csak az egyiket is, és több dolog is kiválthatja:
- Huzat
- Idegen anyag szembekerülése (ez különösen poros munkahelyeken fenyeget, ahol például mésszel, homokkal, fűrészporral dolgoznak)
- Vírus
- Erős fény
- Ultraibolya sugárzás
- Kontaktlencse által okozott irritáció
- Allergia
- Újszülötteknél a nem teljesen megnyílt könnycsatorna
- Baktérium (ezt különösen strandon, uszodában könnyű összeszedni)
Égő, váladékos szemek
Meg kell különböztetnünk az akut és a krónikus gyulladást, amelyek részben hasonló tünetekkel rendelkeznek – tájékoztat dr. Tóth Eszter, szemészorvos. Általános tünet lehet a „csipás” szem, ami a fokozott váladékképződés miatt reggelre gyakran még összeragadt szemhéjakhoz is vezethet."
---------------------------------------
Én teszem hozzá, pontosan ezeket a tüneteket tapasztaltam, amikor jobban elfajult a helyzet. Ja, biztos csak képzeltem, te meg okosabb vagy dr. Tóth Eszternél is. (Persze, ezeket a dolgokat amúgy is mindenki tudja, aki kicsit is járatos a témában.)
Normális az ilyen, aki alaptalanul kétségbe von nyilvánvaló fizikai tényeket?
Mi bajotok van nektek, ennyire betegek vagytok? Saját agybajt másra kivetíteni elég szánalmas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!