Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mivel orvosolható, a single-co...

Uherga11222000 kérdése:

Mivel orvosolható, a single-coil hagszedők bugása?

Figyelt kérdés
A Fender Stratocaster gitárom single-coil hangszedői búgnak olykor elég hangosan. Tudom, hogy a single-coil-nak ez a hátránya, de tudom, hogy valahogyan ki lehet küszöbölni. Pontosan hogyan működik egy ilyen művelet?

2018. júl. 14. 12:59
 1/3 anonim ***** válasza:

Fordulj el az erősítőtől.

Én Boss NS2-t használok még,az tökéletesen megoldja a problémát.

Na és földelt konnektor!

2018. júl. 14. 13:27
 2/3 Mojjo ***** válasza:

Próbald ki több helyen a lakásban/házban. Lehet, nem tetszik neki a lámpa, ami alatt ülsz. Lehet, egy földhurok van alattad. Lehet akármi, ami, ha egy kicsit arrébb mész, már nem jelentkezik.

Tudom, nem megoldás, ha teszem azt, csak a hídi, vagy épp nyaki hangszedőt szeretnéd használni, de próbáld ki kettes és négyes pozícióban a pickupváltódat. Ha SSS konfigurációjú gitárod van, a középső hangszedő fordítva van tekercselve, így ha egyszerra használod a hídit és középsőt, vagy nyakit és középsőt, kioltják a zajt.

Ultimate megoldásként pedig egy szett zajmentes Fender single coil hangszedőt is be lehet szerezni. Legolcsóbban talán a "Fender Vintage Noiseless" nevűt, legdrágábban az N4 noiseless-t. Amúgy sem árt azoknak a kerámia hangszedőknek a cseréje, ha MIM Fender Standard Strato-d van.

2018. júl. 14. 14:05
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Igen, a pozícióváltást már próbáltam korábban is, onéha elég sikeresnek bizonyult. A kettes éés négyes állást még nem néztem, de máris kipróbálom. Hosszú távon meg akkor be fogok ruházni Noiseless pickup-okra.
2018. júl. 14. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!