Mikor lesznek hivatalos szabályok a drónozásra?
Figyelt kérdés
Arra gondolok hogy egyártalán lesz valaha is megkülönböztetés a drónokra vagy még olyan "drónra" is kell eseti légtéret kérni amit bármelyik játékboltba meglehet venni. Még 2016-2017-ben az rtl híradóban meg a mokkában aztmondták hogy kategóriák lesznek a drónokra és a 250 gramm alatti drónokat szabadon lehet reptetni. Ez érdekelne engem, hogy a kategóriák most is hivatalosak vagy valamikor lesznek csak hivatalosak és most minden "drónra" kell légtér vagy nem! Aki eltudná ezt magyarázni annak nagyon köszönöm!2018. júl. 11. 14:16
1/6 anonim válasza:
Otthon nem tudom, Svájcban eléggé erősek a szabályok rá, amit tavaly szigorítottak meg, mikor egy illegális drón miatt egy ló megijedt és nekivágtázott valami oszlopnak és meghalt a "fogat-társával" együtt.
2/6 A kérdező kommentje:
Igazából engem csak a magyarországi érdekelne! Azt se értem hogy már 2 éve tervezik a szabályokat erre de még elvileg mindig nem sikerült nekik. Szerintem az igazságtalan hogy elméletileg még a 20 grammos multikopterre, ami gyerekjáték, ugyanúgy kell légtér mint a 20 kilós drónra! Jóhogynem arra is kell engedély hogy eldobok egy papírrepülőt!
2018. júl. 11. 14:45
3/6 anonim válasza:
A szobádban ott szabadon drónozhatsz. De ha levered a csillárt, apád elveri a valagadat. De szabadtéren, ahol emberek , gyerekek, állatok mozognak, szigorúan tilos. Mit akarsz ezen még leszabályozni?
4/6 anonim válasza:
Remélem, nem lesz szabályozva, bár sajnos előbb-utóbb tuti.
5/6 anonim válasza:
#2 hivatalosan végülis....de
Egyébként mindig jövőre akarják bevezetni. Hivatalosan már az eredeti tervek szerint hatályban kellene lennie. De ha így haladunk, sosem lesz kész.
Nyilván ha kész lenne, akkor egy EU-s szinten is nagyon fejlett rendszer lenne, mert a légtér használt használata mobilról bejelenthető lenne...de sajnos nem lett belőle semmi
6/6 Gábor34bp válasza:
A tetves Magyarországon szerintem sosem lesz olyan szabályozás ami a felhasználóknak kedvezne. Magasról tesznek ra nekik az a lényeg hogy ezért is pénzt húzzanak le a még ott elő emberekről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!