Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mitől lehet, hogy az eredeti...

Mitől lehet, hogy az eredeti samsungi 18650-es akku cella kb. :70%-os kapacitással dolgozik?

Figyelt kérdés

Üdv!

A probléma kifejtve: van 5db samsung icr 18650-es 2600mAh-s cellám, ezek elvileg gyárban bevizsgáltak, tehát nagy eltérés kapacitásban nem lehet, ezekhez először kínából jött ,,selejt" power bank, tartót-tokot használtam, aztán kaptam azt a javaslatot, hogy ezekenek a vackoknak az invertere bizony sz*r és ott bukik a kapacitás. Na most vettem egy minőségi Xtar pb2-es 18650 akku töltő és power bankot, ami cserélhető cellás, kétcsatornás, jóminőségü ,,profi" cucc, de ezzel is hasonló a helyzet gyakorlatilag +5% kapacitás van ezzel a kínaival szemben, jah és ennek elvileg hivatlosan 92%-os a DC-DC invertere.

2. A töltéskor és a merítéskor is van egy furcsa jelenség, ugyanis mutatja a töltösségi szintet (0-100) és össze vissza mutatja egyzer felmegy 1 perc alatt 7-8% -ot aztán ott van 5-10 percet, azt tudom,hogy a xtar pb2-es úgy tölt ill. merít hogy amelyik cella lemarad azt bevárja és mindíg kiegyenlíti a két cella töltösségét, de akkor is furcsa, aki ért hozzá, illetve tud valami hasznosat, azt megköszönném!!!

Előre is köszönöm a segítséget!

2018. júl. 7. 19:54
 1/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Szerintem megválaszoltad a kérdést. Emiatt lehet ez a jelenség,a jobb töltők így töltenek. Nekem is van olyan, hogy 90%-ig gyors a töltés, de azt a 10-et még plusz 15 percig tölti.
2018. júl. 9. 14:20
 2/3 A kérdező kommentje:
Igen, de nem csak a töltéssel van a gond, hanem hogy a két cella (2600mA*2)-t nem adja le hanem csak 3500mA-t az mitől lehet?
2018. júl. 9. 15:11
 3/3 Ypszilon1980 ***** válasza:
Egyik akkor nem töltődik fel teljesen, próbáld lassabban tölteni, ha azt lehet állítani.
2018. júl. 9. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!