Hogyan kell konektor beszerelni?
Azt kell csupán megfigyelned, hogy a védőérintkezőre mi van kötve, az új konnektorba is azt kösd a védőérintkezőre, a másik kettő meg bármilyen sorrendben a maradék helyre mehet.
Természetesen a két kék szín esetén se kösd össze egymással a két kéket. Gyanítom csak arról van szó, hogy elfogyott a fekete és a fázis is kékkel van bekötve. Hiszen működött.
Ezek szerint a fázis is kék? Vagy te nézel el valamit, vagy aki eredetileg csinálta az volt nagyon nagy f_sz.
Akkor összefoglalva a kérdésed így hangzik: hogyan tudok egy eredetileg is életveszélyes rendszert hozzá nem értőként házilag tovább barkácsolni, az eredeti kivitelezőtől így átvállalva minden felelősséget?
Válasz: sehogy, hívj szakembert!
" hosszabbítóval nem tudok áram bele juttatni"
Mégis miért nem??? A legkézenfekvőbb megoldás.
Nálunk is a fali szalagkábelben 2 kék van és egy z/s. Műszerrel kimértem, nem bíztam a véletlenre.
A fali aljzatban mindegy, melyik oldalon van a fázis és a nulla, szerencsére nálunk nincs szlovák szabvány.
a képre, amit a 3as küldött:
Nem szemből nézve a bal oldaliba "kell" a fázist kötni?
Tudom hogy működés szempontjából mindegy, meg vannak elosztók amik "megfordítják", de én úgy hallottam, hogy ez amolyan megegyezés, hogy a bal oldaliba megy a fázis.
Vagy ez csak a mi vidékünkre jellemző?
"ez amolyan megegyezés, hogy a bal oldaliba megy a fázis."
Ez mítosz.
Sziasztok!
Hát elég furcsán csinálhatnák ezt a villanyrendszert.
Én lent az össze dupla konnektor fedelét leszedtem és a konnektor aknákban az alábbi sorrendben vannak bekötve.
FENT=KÉK Közép=SárgásZöldes LENT=KÉK
Csak az az érdekes, hogy fent az emeleten a dupla konnektorokban, meg KÉK, Zöldes Sárga, Barna színű vezeték (Barna színű??)
Egyébként olyan nem lehet, hogy mivel a fekete (fázis) Kék (Nulla) szokott rázni hogy 2 nulla + a védő földelés?
Meg azt szeremén megkérdezni, hogy a védő földelés mivel véd engemet, mivel azt is a helyére kell kötnöm, s ugyanúgy rézből van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!