Szerintetek tönkre teszem így a HIFIT?
Mondták nekem így szép lassan tönkre megy, de jobb lenne több választ is kapnák.
Hifimnek van 4 db gyári hangfal van hozzá, rendeltem 2 db, 4 db 4 OHM 8 wattos hangfal, és van 1 db nagy hangfalam ami 8 OHM 75 wattos.
Baj hogy mind az 5 db rákötöttem a hifire?
Vagy ez se jó megoldás, van még egy hifim amihez 2 db 4 OHM 5 wattos hangfal van, vagy oda kössem be a nagy hangfalamat harmadiknak?
Mindegyik hifimnél a nagy hangfal halkabban szól mint a gyári.
"A PMPO valami parasztvakító számítás, az a tippem, hogy RMS-ben olyan 3-4 wattos lehet a Millenium"
Nem tudom, én szerintem 16 watt lehet, mert 8 wattos hangfalak vannak hozzá gyárilag.
Philips hifihez vannak 5 wattos hangfalak gyárilag, és 10 wattos.
Sokkal erősebb a Millenium hifim mint a Philips.
Szerintem így kell ki számolni hány wattos egy hifi.
5+5=10 ki is jött Philips hifi 10 wattos
8+8=16 ki is jött Millenium hifi 16 wattos
Szerinted akkor ne kössem rá a hifikre tévére telokra a házimozikat?
4 db 8 w Millenium hifi hangfalai mellé ne kössem be az 1 db nagy hangfalamat ami 75 w?
Millenium mn 9644 hifi
Vagy a Philips hifire kössem a nagy hangfalamat?
Philips 2 db 5 wattos hangfalai vannak.
Philips mcm 166 hifi
Abból nem lesz probléma, ha nagyobb teljesítményre méretezett hangfalakat raksz az erősítőre (nem fog akkorát szólni a rendszer).
Viszont, ha két hangfal kimenetre kötöd a 4 hangfalat, akkor az nem lesz jó, mert ugyan a hangfalak impedanciája 4 Ohm, tehát jó az erősítőhöz, de ha párhuzamosan vannak bekötve, akkor csatornánként 2 Ohmot adnak, ami így az erősítőt veszélyezteti.
https://www.gyakorikerdesek.hu/egyeb-kerdesek__egyeb-kerdese..
A hifi két csatornás, akkor a 4 db gyári hangfalból amit én vettem még 2 db, és nagy hangfalat amit kaptam ne kössem össze?
Akkor csak a kettő gyári hangfalt kössem rá a hifire?
És a kettő gyári hangfal és a nagy hangfallal mint csináljak, legyen csak dísz?
Itt válaszoltak nekem: https://www.gyakorikerdesek.hu/elektronikus-eszkozok__szorak..
Ő azt mondta rá köthetem a 4 db gyári hangfalt.
Rá lehet kötni a négyet is, de sorosan (tehát jobbra is és balra is 2-2, de egymás után).
Az általam utoljára linkelt kérdésnél az utolsó választ olvasd el, de átmásolom a lényeget madar111-től:
"Két fajta kapcsolást különböztetünk meg. Soros és párhuzamos. Sorosnál valóban összeadódik az ellenállás, tehát két 4 ohm-os hangszóró 8 ohm ellenállást eredményez, de a hangszórókat ritkán kötik sorosan, aki kíváncsi az rákereshet, hogy miért. Párhuzamos kapcsolásnál az ellenállások kisebbek lesznek. Pl.: Két 8 ohm os hangszóró párhuzamosan kötve 4 ohm-ost ad. Mert 8*8/(8+8)=4 (ez a replussz művelet). Tehát ha bírja az erőssítőd a 4 ohm-ot és 8 ohm os a hangfalad, akkor rákötheted egy sávra a két hangfalat, de ha 4 ohm-os a hangfalad, akkor nem szabad rákötni párhuzamosan, csak sorosan."
A nagy hangfalammal mit csináljak?
A hifi és a hangfala is csak 4 Ohm-os.
Most úgy van összekötve, hogy a jobb oldalira 3 db, a ball oldalira van 2 db kötve.
Akkor így nem jó?
Úgy szokom be dugni a hifibe a kábeleket, hogy összefogom a 3 db vezetéket, és mindegyikre re csavarom, és csak simán be dugom egyszerre az egészet. Jó ez így?
Külön nem tudom be rakni mert akkor ki jönne a másik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!