Szerintetek tönkre teszem így a HIFIT?
Mondták nekem így szép lassan tönkre megy, de jobb lenne több választ is kapnák.
Hifimnek van 4 db gyári hangfal van hozzá, rendeltem 2 db, 4 db 4 OHM 8 wattos hangfal, és van 1 db nagy hangfalam ami 8 OHM 75 wattos.
Baj hogy mind az 5 db rákötöttem a hifire?
Vagy ez se jó megoldás, van még egy hifim amihez 2 db 4 OHM 5 wattos hangfal van, vagy oda kössem be a nagy hangfalamat harmadiknak?
Mindegyik hifimnél a nagy hangfal halkabban szól mint a gyári.
Hány hangszórókimenete van a hifidnek?
Milyenek pontosan a hozzá való hangdobozok?
A nagy hangdoboz természetes, hogy halkabban szól mint a kicsit, mivel 8 ohomos. Fele akkora teljesítményt fog leadni ugyanakkora hangerőszabályzó állásnál.
A hatásfokát sem ismerjük a gyári 4 ohmos hangfalakhoz képest.
Ez aztán kókányolás a javából:D
Melyik mit hajt? Mi mire van kötve?
Mennyi a max ellenállás, amit elbírnak?
Melyikbe kötötted a 8 ohmot?
Hangfalak a hifibe vannak dugva.
Kettő darab Philips hangfal 5 wattosak, 4 db Millenium hangfal 8 wattosak, az egy darab nagy hangfalam 75 wattos.
Kettő darab Philips hangfal a Philips hifibe vannak dugva, a 4 db Millenium hangfal és a nagy hangfal a Millenium hifibe vannak dugva.
A házimozikba meg be van dugva az rca kábel a 5.1 gh input f/r f/l, a Jack kábel meg be dugom a hifibe tévé telefon fejhallgató kimenetébe, és a házimozin nyomom fel félég a hangerőt, és utána a hifin is nyomom fel a hangerőt így tovább a tévén telefonon is.
De mindent be linkeltem már, le van írva ott minden.
Azt jó lenne tudni, hogy az erősítő ellenállása mennyi.
Ellenállásnál azt érdemes nézni, hogy a hangfalé minimum ugyanakkora legyen (különben tönkreteheted az erősítőt). Ideális esetben ugyanannyi, de lehet nagyobb is (akkor halkabban fog szólni a cucc). Teljesítménynél ennyire nem lényeges a dolog, kisebb terhelhetőségű hangfalat is ráköthetsz, de arra figyelni kell, hogy ha a hangszóró teljesítménye kisebb, mint amit az erősítő le tud adni, akkor csínján kell bánni a hangerővel, mert a hangfalat tönkreteheted.
YAMADA házimozi 5 wattos gyári hangfalak vannak, a mélynyomó 20 wattos, így az egész 45 Wattos.
GX aktív hangfal 9 wattos gyári hangfalak vannak, mélynyomó 20 wattos, így az egész 38 wattos.
Philips hifinek 10 watt RMS kimeneti összteljesítmény
Millenium hifi 80 watt (PMPO) teljesítménye.
Az ellenállás is jó lenne (az Ohm-szám).
A PMPO valami parasztvakító számítás, az a tippem, hogy RMS-ben olyan 3-4 wattos lehet a Millenium.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!