Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Mit lehet tudni erről a...

Mit lehet tudni erről a (Thermal fuse) diódáról? Sajnos nem kaptam meg a magyar nevét. Igazából nem tudom pontosan milyen áramköri elem. Ha jól értettem valami hő megszakító

Figyelt kérdés

Felirat rajta:

Microtemp

SVGAEH

E4A00

mivel lehetne helyettesíteni mert ahogy elnézem tönkre ment.

2018. máj. 10. 13:21
 1/3 anonim ***** válasza:

Általános leírás:

Operating Principle of the MICROTEMP® TCO

The active trigger mechanism of the thermal cutoff is an exclusively formulated, electrically

nonconductive pellet. Under normal operating temperatures, the solid pellet holds spring-loaded

contacts closed.

When a predetermined temperature is reached, the pellet melts, allowing the compression spring

to relax. The trip spring then slides the contact away from the lead and the circuit is opened (see

figures 1 and 2).

After a MICROTEMP® thermal cutoff opens a circuit, the TCO needs to be replaced. This

replacement procedure must include correction of the fault condition before the product is

operated again.

Sok helyen lehet ilyet venni (egyébként nem dióda, egy hő kapcsoló). Pl. a Farnellnél rendelhető.

2018. máj. 10. 13:28
 2/3 A kérdező kommentje:
Értem, szóval ha elér egy bizonyos hőmérsékletet megszakad. Esetleg lehet tudni hogy mi ez a hőmérséklet nem nagyon találtam a tipusra a neten semmit. Egy hőlégfúvóban ment meg. esetleg annak a max hőmérsékletéhez kell igazodjon? ilyen lcd kijelzős állítható hőmérséklettel. nem a legújabb darab
2018. máj. 10. 13:34
 3/3 anonim ***** válasza:

Hőbiztosíték. Itt találtam ilyet, eszerint 192°C-os, 10 Ampert bíró bizti:

[link]

Nem tudom, elektronikai kiskereskedésekben egyáltalán rendelésre meghozzák-e, mi nagykerekből szerezzük be az ilyen alkatrészeket.

[link]

[link]

2018. máj. 10. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!