Ekkora akumlátor elég lesz a drón meghajtásához?
Figyelt kérdés
Dronokhoz árulnak 3,7V-os akumlátorokat, nekem ilyenből 1800mAh-ak vannak.
Egy 3,7V-os motort gond nélkül meghajt. De egy ilyennel, hogy tudnám meghajtani mind a négy motort hozzá?
Mellé még arduino giroszkóp bluetooth modul meg egy L293D ic lesz rákötve ebböl lehet kettő inkább. Az akumlátorok lithium ionosak.
2018. máj. 10. 10:34
21/31 Ypszilon1980 válasza:
Olyan kicsi motor van benne, aminek kicsi a teljesítménye (sima DC motor), könnyű maga a váz, nem fogyasztanak sokat az alkatrészek benne és az egész áramkör egyben van, egy táppal megy, kb. 3.3V-on.
22/31 A kérdező kommentje:
Amik nekem vannak 3,7V-os motorok ezek se nagyok igazából.
Vagy tudsz ajánlani akumlátort ami elíg lenne arduino, giroszkóp, bluetooth modul, 2X L293D és 4 ilyen motor meghajtásához?
2018. máj. 10. 21:03
23/31 Ypszilon1980 válasza:
Az Arduino most mihez kell bele? Az sem működik 3.7 V-al. Szerintem az L293 sem.
24/31 Ypszilon1980 válasza:
Amúgy próbáld ki, mert ha megvan a drón, akkor már az akksit tudod cserélgetni, tudod változtatni, ha mégse jó. Ha nem elég egy akku, akkor lehet sorba kötni kettőt, 8.4V lesz.
25/31 A kérdező kommentje:
Mert alapból egy arduinos projectnek akarom. De pl beolvasni giroszkóp adatát majd az alapján változtatni a fordulatszámot nemlehet máshogy.
2018. máj. 11. 08:30
26/31 Ypszilon1980 válasza:
Jó, hát nekem amúgy tetszik a terv.
Csak én nem vállanám be, mert erre vannak vezérlők giroszkóppal egybe, az egyszerűbb.
27/31 A kérdező kommentje:
Ja, értem. :D Csak én programozónak készülök és igazából az élvezet miatt is, hogy magam programozhatom be. Így a kettő egybeköte a legjobb. :)
2018. máj. 11. 17:57
28/31 Ypszilon1980 válasza:
Jó, hát én értem, én is programoztam Arduino-t, tudom hogy megy ez, de feladtad a leckét magadnak rendesen.
29/31 A kérdező kommentje:
Igazából én nem látom ezt a projectet túl nehéznek ezért mertem belevágni. Egyetlen gondom ez az áramellátás. Minden más menni fog.
2018. máj. 11. 20:15
30/31 Ypszilon1980 válasza:
Rendben van akkor, szerintem csináld meg akkor. Arduinoval még úgysem láttam drónt repülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!