Ekkora akumlátor elég lesz a drón meghajtásához?
Figyelt kérdés
Dronokhoz árulnak 3,7V-os akumlátorokat, nekem ilyenből 1800mAh-ak vannak.
Egy 3,7V-os motort gond nélkül meghajt. De egy ilyennel, hogy tudnám meghajtani mind a négy motort hozzá?
Mellé még arduino giroszkóp bluetooth modul meg egy L293D ic lesz rákötve ebböl lehet kettő inkább. Az akumlátorok lithium ionosak.
2018. máj. 10. 10:34
1/31 anonim válasza:
Mivel nem sorba vannak kötve a motorok hanem párhuzamosan, nem kell több cellás aksi... Ha hosszabb repidőt akarsz akkor nagyobb kapacitású kell, ha nem elég gyors, vagy hamar tönkre mennek az aksik, akkor meg nagyobb C-értékű kell
2/31 A kérdező kommentje:
Deha rákötöm mind a négyet párhuzamosan, akkor nagyon lecsökken a fordulatszámúk, ezt hogyan tudom orvosolni?
2018. máj. 10. 11:14
3/31 anonim válasza:
"akkor nagyon lecsökken a fordulatszámúk,"
Akkor vagy az akku, vagy a vezetékezés esik a gagyi kategóriába
4/31 A kérdező kommentje:
Nem azárt van, mert 3,7V nem elegendő 4 motornak?
2018. máj. 10. 11:51
5/31 anonim válasza:
A 3,7 V elég 20 motornak is. Itt az 1800 mA a meghatározó. De szerintem elég lesz, ha csak nem a földet szeretnéd vele körülrepülni.
6/31 A kérdező kommentje:
Nem. Ahol ennek utána olvastam ott 1000mAh-at írtak. De 1 motort brutálisan meghajt 1 akumlátor. Mármint elég nagy erővel húz felfele úgy, ha már ketőt kapcsolok rá, akkor már nem igazán.
2018. máj. 10. 12:38
7/31 anonim válasza:
Minőségi akku? Kimérted, mennyit bír? A címke sokat elbír, az akku nem feltétlenül. Láttam már olyan 18650-es cellát, amire 10000 mAh-t írtak, aztán kimértem, és hát a valós kapacitás 700 mAh volt.
8/31 anonim válasza:
Egy normális 3,7 Voltos aksi simán le tud adni 20 Ampert is (nyilván csak rövid ideig, mert lemerül), szóval vagy a tied valami olcsó vacak, vagy már az utolsókat rúgja. Esetleg az összekötő kábel hajszálvékony. Más opció nem igazán van.
9/31 Ypszilon1980 válasza:
Az is számít milyenek a motorok. Egy 2 vagy 3 cellás jobban bírja a terhelést is. Általában a több cellásban szokták úgy, hogy 2 sorosan van kötve, egy párhuzamosan, 10-20 C-s akkuk kellenek leginkább. De attól függ milyen drón, mekkora, motorok hány Voltosak, hány Wattosak?
10/31 A kérdező kommentje:
2018. máj. 10. 13:46
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!