Milyen legyen az első laptopom?
Most vagyok vegzos, ha a szamitasaim bejonnek, szeptemberben egyetemre megyek.
Soha nem volt meg SAJAT laptopom/pc-m, ezert nem is nagyon ertek hozzajuk.(marmint nyilvan tudom oket kezelni, csak nem tudom mi szamit pl jo procinak stb.)
Eddig sem veletlen nem volt gepem, szimplan nem nagyon volt ra eddig szuksegem igy az okostelefonok vilagaban.Viszont felsooktatasban nyilvan hasznalnom kell majd wordot/ppt-t stb. es ezeket kenyelmesebb lenne sajaton csinalni.
Tehat egy olyan jo minosegu, megbizhato laptopra lenne szuksegem, amin gordulekenyen mennek ezek a dolgok.Ne legyen a legalapabb, de nyilvan nem kell az se, hogy gamer legyen.
100-200 koruli osszeget szanok ra.
Nagyon szepen koszonom, ha segitesz, mert tenyleg konkretan azt se tudom, merre keressek.
Akár 100 ezer Ft is bőven elég egy olyan gépre, ami kielégíti ezeket az igényeket.
A pontos márka attól függ, hogy hol akarod venni. Helyben(akkor üzlettől függ a választék) vagy neten rendelni? De ha valami elromlik, akkor problémásabb a garancia.
Igaza van az előzőnek, olcsóbban is kijön mint 200k.Én azért ajánlanék egy macbook-ot is(persze használtan).Nemtudom nálad mennyire játszik a mac, de én pl ezt simán megvenném használtan:
Bocs hogyha csak windows-os gépek érdekelnek.
Elso gondolatom mac volt mert apple parti vagyok, viszont a hasznaltaktol kicsit odzkodom.
Ujonnan meg egyelore sajnalnek annyi penzt kiadni ra.
100 ezer körül kinai gagyit kapsz, pl. Lenovo néven. Viheted rögtön szervízbe. (Saját tapasztalat). Vegyél inkább külföldről behozott, használt, de kiváló állapotú üzleti laptopot vagy notebookot. 3-400 ezres, kiváló gépek ezek, pl. a Dellek, vagy a Thinkpadok. Van rajtuk magyar Windows (valódival aktiválják), van 6 hónap garancia, táskát is adnak hozzá. Ezeket munkára gyártották, örök darabok. És nem is drágák. [link]
De nem azt mondod hogy a Lenovo gagyi?
Amugy igen, ez fo szempont, hogy ne kelljen 2 het utan mar szaladgalni vele a szervizbe.
A Lenovok rálátásom szerint nem gagyik. A suliban is kb minden tanárnak olyanja volt (nem friss példányok) és gondolhatod, hogy megvoltak pakolva. Barátomnak Lenovo Yoga-ja van, az ára 200k feletti, de amit Ő vett, azzal jött a win10 és nem kell neki állandóan bajlódni, ha újra kell rakni. Nagyon jó kis gép, gyorsan bootol, stabil (nem akadozik/fagy ki), meglepően sokáig bírja az akksi, közepes a mérete, könnyű. A kijelző hátra hajtható, így kapsz egy nehezebb tabletet, vagy csak szimplán egy kitámasztott kijelzőt, amin jó filmezni. A kijelzője szép élénk színeket ad, betekintési szöge is jó, meg a fényereje.
Külön tetszik, hogy a billentyűzet háttérvilágítását ki-be lehet kapcsolni.
Nagyon sokat használja, azzal dolgozik/tanul kb 1,5-2 éves, de semmi teljesítmény romlás. Az office a fő programcsalád amit használ, ezért megvette az eredetit (szinte ég és föld az eredeti meg a tört), amit neked is ajánlok, ha sokat használnád. Játszani is lehet vele, de nem gamingre való.
Nekem eddig mindig Asus-os laptopjaim voltak (mindegyik Amd-s proci + vidkarival) és szval....tudnak makacskodni. Összességében ezek is jó gépek, de én főképp játékra vettem, ami megy is neki. Észrevettem, hogy a Win10 mostanában pörgeti rendesen a gépet, (gyorsan is merül). Ráraktam Linuxot és láss csodát, gép nem merül le 1 óra alatt, meg a néhai hardveres "hibák" is eltűntek. LibreOffice elsőre fura, meg a panelja zsúfolt volt számomra, de simán át lehet szokni, és lényegében ugyanazt tudja. Továbbá van rajta MsOffice-ból Word/Excel/Ppt online, amit egyből tudsz szinkronizálni a OneDrive-val és el is érheted a cuccaidat. Igaz ez egy eléggé lebutított verziója a 2016-nak. A Linux hamar bebootol, és nem fogsz állandóan idegbajt kapni, hogy "jaj ne most frissíts" mert itt Te döntöd el, hogy mikor mit, és az sem tart órákba. De a mocskosul sunyi Win-nél, még ha ki is kapcsolod...
Ezt azért írtam le, mert nem minden a géptől függ, hanem az oprendszertől is meg a programok eredetiségén is.
Próbaképp volt régebben nálam egy kicsi Dell Inspiron Intel Atom-os procival meg Intel HD-s kártyával, az még Win7+office-os kombóval. Netezésre meg officera sztem nem kell több, kicsi szval könnyű cibálni, ennek is sokáig bírta az akksija office közben. Akkor nem rég jelent meg szval az ára húzosabb volt, de most sztem 60-100k között simán megvan.
De bármilyet is veszel, azt tudd, hogy a legjobban szétb*szni és csökkenteni a teljesítményét azt a tört szoftverekkel fogod. Márpedig Office vhonnan kelleni fog neked, és nem biztos h a sulidtól kapsz 365 hozzáférést.
Tehát kalkuláld bele: Win10: 20k-40k
Office: 20k-50k
+ Ha kell vmi egyéb szoftver.
Így jobban megérné 100k alatt nézelődni, vagy, ha drágábbat, akkor amiben már legalább Windows van.
Ja, és legalább 4Gb ram-ja azért legyen. Már maga a Chrome is sokat eszik.
Ha nem akarsz rászánni komolyabb összeget a szoftverezésre, az se baj, a törttel is el lehet lenni, csak ne szerezz be az első adandó alkalommal vmi komolyabb vírust. :)
A négy-öt éves Lenovok nem tajvani gyártásúak, azok jók, ez itt a kezemben majdnem öt éves és semmi baja sincs. 2014-15 utáni olcsó Lenovo Ideapad 90%-ban gyári hibásak! Műanyag gagyi. Az üzleti laptopok nem azok, nem ott gyártatják. De ha valódi amerikai Thinkpadok még jobbak voltak. Ami az Office-t illeti, van ingyenes is, a LibreOffice, ugyanazt tudja, szabad szoftver.
Uhh okes, koszonom.
Most feldolgozom az infokat:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!