Minek a hatására indul meg az elektromos áram?
Nem tudom, hogy jó-e az elképzelésem. Mivel autodidakta módon tanulok, nagy szükségem volna egy kis külső segítségre. Nagyon vizuális gondolkodású vagyok, ezért is megy nehezen az ilyen alapvető dolgok elképzelése.
Eddig így képzeltem el az áramlás kiváltó okát:
Ha összekötjük a generátor két pólusát, akkor az elektronok el szeretnének jutni a pozitív pólusra, ahol proton többlet van.
Mivel az elektronok rendkívül fanatikusak céljukat illetően, ezért egy láthatatlan erő képződik az áramkörben(mint például a gravitáció) és ennek hatására képesek eljutni a pozitív pólusra.
No de ez a láthatatlan erő nem maga az elektromos tér? Hogy tudnám elképzelni ezt?
Azzal tisztában vagyok, hogy maga az elektromos töltés a meglévő töltéshordozók többletmennyisége. A különnemű töltések vonzzák egymást. Tehát az elektronok azért áramlanak, mert a pozitív pólus vonzza azokat? (ugye a protonok nem képesek a fémekben való mozgásban, ezért csak az elektronok képesek áramlani)
De maga ez a vonzás hogy terjed ki egy egész áramkörre?
Előre is köszönöm a válaszokat, kérlek ne nézzetek (teljesen) hülyének. :D
- Minek a hatására indul meg az elektromos áram?
- A befizetett villany-számlától... ;-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!