Most akkor mennyit fogyaszt a tápegyég? (Laptop)
A laptop (meg sok más ma már) tápegységek jellemzően kapcsolóüzemben működnek.
Áramfelvételük impulzus jellegű, semmi köze a szinuszhoz, már pedig a váltófeszültséget/áramot mérő műszerek ezt mérik és erre vannak kalibrálva.
Mivel méred, mert azt tán nem kell bizonygatnom, hogy becsapod magad.
Az 1,5A a bekapcsolási áramlökéshez megadott bizosító, mert az elektromos készülékekre vonatkozó előírások között meg kell adni.
Megadták.
"100-240V feszültségből, max. 1.5A áramot felvéve. "
Le ís írtad. Max annyit vesz fel. De normál terhelésnél a közelében sincs annak az értéknek.
A 90W-ot sem úgy kell elképzelni hogy mindig annyit fogyaszt, hanem az a max terhelhetősége.
Rendeltetésszerű használat esetén általában 2/3 fölött számolhatsz ha lemerült az akku és bekapcsold a gépet.
Ott egy 30-60Wh akkupakk töltése, plusz a gép működtetése.
Én ezt nem értem.
230V x 1.5A =345W
Miért gondolj a kérdező, hogy ez így helyes?
Ismerem a kapcsolóüzemű tápegységek működését, tudom, hogy 90W a max. amit le tud adni, ezen belül pedig a terheléstől függ.
A #3-as már megírta a választ, ezzel már nagyjából megválaszolta a kérdést. Már csak azt nem értem, honnan vették ezt az orbitális számot. Nem hiszem el, hogy teljesen lemerült akkuval a konnektorra dugva a bekapcsolás pillanatában akár rövid időre is 1.5A körül venne fel. Túl soknak tűnik. Megmérném multiméterrel, de szerintem lassú hozzá.
#5, ezért gondolom: "Ha összeszorozzuk a feszültség és az áramerősség értékét, akkor észrevehetjük, hogy a szorzat kerekítve megegyezik az izzón megadott teljesítmény számértékével. Ez nem véletlen egyezés, hanem egy fontos fizikai összefüggés következménye. Általánosan igaz, hogy egy fogyasztó elektromos teljesítménye megegyezik a fogyasztóra kapcsolt feszültség és a rajta átfolyó áramerősség szorzatával."
"#5, ezért gondolom: ..."
Aha. Tudtam én. Rosszul gondolod. De végül is mindegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!