600/900/1500 W
tehát
600 w
óránként 0,6 kwh
1000/600=1,66666
1,6 óra alatt fogyaszt el kb 30-40 forintot
nyolc óra alatt 150-200 ft
900w
óránként 0,9 kwh
1000/900=1,11111
1,1 óra alatt fogyaszt el kb 30-40 forintot
8 óra alatt 220-300 ft
1500w
óránként 1,5 kwh
1000/1500=0,6666
0,6 óra alatt fogyaszt el kb 30-40 forintot
8 óra alatt 400-520 ft
ha jól számoltam..........
Villanyfűtést az alkalmazzon, aki
- nagyon bírja a hideget, vagy
- rengeteg kidobni való pénze van, vagy
- egy igen jól hőszigetelt hordóban (azaz igen kis légköbméterben) él
Olyan villanyfűtés nincs, ami meleget csinál és olcsó.
Amellett még a reklámszövegben az a "sokáig tárolja a hőt" az ilyen kis lemezradiátornál mintegy 12 perc...
Pont annyit fogyasz, mint ami rá van írva.
És nem, nincs az a spéci NASA feljesztésű akármi, ami ezen a leg kisebb mértékben is javítana.
A munkahelyemre kellene, egy kiegészítő fűtés.
Elég nagy a légtér, és a radiátorok nem igazán tudják rendesen felfűteni a helységet.
# 5/6 : A hatásfok a bevitt villamos teljesitmény/a fejlesztett hőmennyiség aránya % - ban kifejezve. A legtöbb elektromos készülék esetében nagyon közel van a 100 % - hoz. Az olajradiátor akár 98 % is lehet. Egyszerüen azért, mert a fűtő ellenállás szinte kizárólag hőt termel. A csatlakozó kábel " vesztesége " sem vész kárba, ami hő keletkezik ebben, az is a fűtendő helyiségben marad. A ventilátor (-ok )
a termelt hőt egyenletesen eloszlatják. Ha irodáról van szó, jó megoldás
volna egy 300 - 500 wattos, ventilátoros, hőszabályozós radiátor, ami az
iróasztal alatt elférne.
.
#7: ha reggel süt a nap, akkor, ha kimész, és megkeresed, melyik irányból süt, az a kelet.
Szóval azt nem értem, miért címzel nekem (#6) ilyen közhelyeket. De legalább én is tájékoztattalak egyről.
#8/8,elnézésed kérem, véletlenül irtam #6-ot, a közhely az 5-ös válaszolónak
szol. Köszönöm a tájékoztatást, éppen ezt az egyet nem tudtam, az összes többivel csaknem mind tisztában vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!