Ha akkura valtoaramu kapcsolot iktatok az aramkorbe az baj, vagy mindegy hogy valto vagy egyenaramu kapcsolo?
Figyelt kérdés
2018. márc. 12. 21:38
1/8 anonim válasza:
A kérdés, hogy mekkora az akku, és mit akarsz vele pontosan kapcsolni. Meg kell nézni, hogy mekkora egyenáramot engednek meg (nagyobb áramok esetén a terhelési osztályt is nézd meg hozzá) a kapcsolódon. Alapvetően a "sima" kapcsolók általában DC-1 terhelési osztályban tudnak működni, ha a terhelésed pl. DC-23 kategóriájú akkor oda már általában speciális kapcsoló is kell(het). Ha kicsi az áram általában elbírja, de figyelembe kell venni a rövidzárási teljesítményt is, illetve a védelmet jól kell kitalálni hozzá, ez különösen nagy akkumulátorok esetén igaz.
2/8 anonim válasza:
Mit szeretnél működtetni?
És mivel?
3/8 D.O.81 válasza:
Elvileg teljesen mindegy.
Gyakorlatban úgy néz ki, hogy milliméterenként 36VDC a kritikus ívfennmaradási feszültség. Továbbá nem mindegy, hogy Ohmos, vagy induktivitással rendelkező fogyasztót kapcsolunk.
Minden kapcsolón fel szokták tüntetni, mekkora áramot tud kapcsolni, mekkora egyen és váltakozó feszültségen.
Üdv.
4/8 anonim válasza:
"Elvileg teljesen mindegy."
Egyáltalán nem mindegy. Az egyenáramú ívet el kell oltani. A váltakozóáramú ívnek az újragyulladását kell megakadályozni. megszakítása sokkal nehezebb.
5/8 anonim válasza:
"megakadályozni. megszakítása sokkal nehezebb" véletlenül maradt bent, törlendő
6/8 anonim válasza:
Uhhh. :D Aki nem figyel... Tehát: "megszakítása sokkal nehezebb" véletlenül maradt bent, törlendő. Bocsánat. :)
7/8 anonim válasza:
Sztrogoff: pedig amit írtál az helyes:) nem törölni kellene szerintem hanem kiegészíteni, és igaz marad: "az egyenáram megszakítása nehezebb."
8/8 anonim válasza:
Így kezdtem... :) Csak átfogalmaztam volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!