Hogyan kell bekötnöm a lámpát?
220-as lámpát kötnék be.
Alternatív kapcsolású lámpa van a folyosó egyik és másik oldalán. Csak az egyik lámpa volt bekötve, de mindkét kapcsoló működteti, tehát az jó. Viszont a másik lámpa kötődobozából (nem volt bekötve a lámpa) a következő kábelek kerültek elő:
- egy kék szál, amiben kapcsolásra fázis van
- még egy kék szál, amiben akkor van fázis, ha átkapcsolom a kapcsolót. (tehát váltakozik a két szál fázisa)
- plusz egy fekete kábel, amit még nem bontottam szét.
A lámpa földelés nélküli lenne. Hogyan kellene bekötnöm?
Köszönöm a linket.
Oké, hogy így kell bekötni egy alternatív kapcsolást, de sajnos azt nem látom (mivel a falban megy) hogy melyik vezeték melyik.
Csak két kábelt, ami felváltva ad fázist.
A fekete szál lenne a neg, és az egyik szál a plusz?
Bár nincs megoldás közöttük, (vagy általam dekódolhatatlan rajzok) azért köszönöm a válaszokat.
Egy szál bekötéséhez nem jön ki "szakember"
Ha valaki kijön Kőbányára és beköti, kap 5.000 forintot.
Ilyen idöben? Nem megyek, pedig jo ajánlat. Ha leirod szépen részletesen, hogy mit tapasztalsz, megprobálok eligazodni a drotjaidon. Tehát azt alábbi modon: 1. alternativ kapcsolo felsö állásban. 2.alternativ kapcsolo felsö állásban. Lámpa ég/nem ég. 1.kék vezetéken semmi/fázis/0. 2. kék vezetéken semmi/fázis/0. Fekete vezetéken semmi/fázis/0.
1. alternativ kapcsolo also állásban. 2. alternativ kapcsolo felsö állásban. ............
Mindent sorban, pontosan. (a semmi és a 0 értékeket érted, Meg tudod különböztetni?
Rendben, eljátszom a projektet, de ehhez, legalább egy izzót rá kellene kötnöm
Az a kérdés, hogy ha rákötöm az egyik kéket és a feketét egy izzóra, akkor tartsak-e magam mellett egy porral oltót is, esetleg új kapcsolókat kell majd néznem, vagy megoldja a hibát a firelé?
Lassan én is megértem az alternatív kapcsolás tematikáját, csak azt nem értem, hogy egy két pólusú lámpába hogy tegyek 3 szálat?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!