Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Konyhába felszerelhető műanyag...

Konyhába felszerelhető műanyag borítású hosszú led lámpát le le fújni rázós sprével úgy hogy az nem tűzveszélyes?

Figyelt kérdés
Lehet buta kérdés. Ne kövezettek meg. Készítek egy fa emlék táblát falra , tapéta borítással. Erre akarok ráépíteni világítást. A led túl fehér fényt adna ezért akarok ráfújni rázós sprét ,pontosan azt se tudom mi annak a neve de fára falra műanyagra és sokmindenre használják dekorként. Attól tartok hohy tűzveszélyes ha hosszabb ideig fel lesz kapcsolva. Talán másnak buta kérdés de nem értek hozzá mennyi hot termel az ilyen ha egyáltalán termel hőt a led

#LED lámpa #rázós spray
2017. dec. 19. 05:26
 1/6 anonim ***** válasza:
43%
Mivel a LED nem melegszik világítás közben sem, én nyugodtan lefújnám.
2017. dec. 19. 05:36
 2/6 A kérdező kommentje:
Oke. Nagyon köszönöm :-)
2017. dec. 19. 07:59
 3/6 anonim ***** válasza:

Ne fújd le. Ezek a festékek takarnak, színüket csak a visszavert fényben mutatják meg, nem nagyon átlátszóak.

Ha leködölöd, baromi ronda lesz, és véletlenül sem azt az árnyalatot fogod kapni, amit szerettél volna.

Inkább ruházz be egy RGB-szalagba, azon olyan árnyalatot állítasz be a vezérlőn, amilyet csak szeretnél. Na jó, ez túlzás, de színenként 32 lépésben lehet állítani, ez több mint 32 ezer árnyalat, biztos be fogod tudni állítani a kívánt színhatást.

2017. dec. 19. 11:39
 4/6 tothp ***** válasza:

Több okból nem tenném:

A led fénye nem homogén, vagyis nagyon kis hullámtartományú. Szinezett előtéttel (ami ugye a nem kívánt tartomány elnyelésével valósul meg) nem biztos, hogy a kellő eredményt kapod.

A fújós festékek gyakran agresszív oldószert tartalmaznak. Ezek tönkre tehetik a lámpa búráját. az a minimum, hogy bemattul

2017. dec. 19. 12:14
 5/6 tothp ***** válasza:
Első mondatba hiba csúszott: A led fénye "HOMOGÉN" és nem kevert, mint az izzó fénye, vagy a természetes fény
2017. dec. 19. 12:55
 6/6 A kérdező kommentje:
Piros és rikító sárga festéket használtam. Nyilvánvalóan matt lett de az nem számít mert amúgy is fa mögé építettem be hogy csak rávetülő fény látszódjon. Képet nem tudom hogy kell ide feltölteni. Olyan lett mint amit szerettem volna. Ha nem gyullad ki akkor már nagyon boldog vagyok :-)
2017. dec. 20. 04:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!