Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Utcán sétálva gyakran fel-...

Utcán sétálva gyakran fel- vagy lekapcsolódnak az utcalámpák, miért?

Figyelt kérdés
Gyakran megesik velem hogy sétálok és egyszercsak lekapcsol előttem az utcalámpa, elhaladok mellette majd újra felkapcsol. Ha épp az az egy lámpa nem égett akkor pedig felkapcsol. Szinte minden alkalommal amikor sétálok, megtörténik velem szóval nem egyszeri eset.

2018. febr. 9. 11:38
 1/4 anonim ***** válasza:
Rám csak 1 lámpa "allergiás", ami az utcánk végében van. Direkt fel is állítottam egy kamerát az ablakba, ami folyamatosan rálát. 3 napig a közelébe se mentem, folyamatosan vettem és visszanéztem a felvételt, egyszer sem aludt ki (csak mikor a többi is). 10-ből kb. 3-szor kikapcsol, ha elmegyek alatta. Nem tudom miért van. De aztán van, hogy hónapokig ki se kapcsolódik. Szerintem valaki ezzel szórakozik, hogy kikapcsolgassa őket. Más logikus magyarázatot nem látok rá.
2018. febr. 9. 12:56
 2/4 anonim ***** válasza:

Az utcai lámpákat nem lehet külön kapcsolgatni, Egy egész utca, vagy egy szakasza, egyik vagy másik oldala egy áramkörön van, és az adott csoport csak egyszerre kapcsolható.

Kicsit beteg azt képzelni, hogy valaki a lámpába épített kamerán keresztül figyel az áramszolgáltató központjából, és csak azt az egy lámpát kapcsolgatja.

A lámpa alatti elsétálás és a kigyulladás / kialvás időzítése kizárólag a véletlen műve. Ha a nátrimgőz fényforrás (gondolom ez a beteg sárga színű lámpa van) elkezd öregedni, akkor ki tud benne alakulni az üzemi nyomásnál magasabb nyomás. Bizonyos nyomás felett az ív kialszik, és addig nem is gyullad újra, ameddig ki nem hűl a fényforrás. Ezt eredményezheti egy kontakthiba is a foglalatban. ha csak egy pillanatra megszakad az áram, az ív nem gyullad újra, ameddig ki nem hűl a lámpa.

Nálunk is van egy ilyen lámpa, szemben egy gyár udvarán. Bő egy éve kezdte a villogást, először percekben lehetett mérni, most már pár másodpercenként kapcsol be/alszik ki.

2018. febr. 9. 13:24
 3/4 A kérdező kommentje:
Olvastam már erről a régi típusú lámpáról, de mi a helyzet a LED-esekkel? Nemrég cserélték le LED-esre pár utcában a világítást és ott is lekapcsolgatnak a lámpák ha arra járok.
2018. febr. 9. 13:42
 4/4 anonim ***** válasza:

LED-eknek a magas hőmérséklet a haláluk. Rossz hűtés mellett el tudnak jutni olyan állapotba, ahol ki-be kapcsolnak.

Egy dolgot én kipróbálnák a helyedben: alufólia sapka. Bár rézből jobb lenne. Fel tudod mondjuk sima sapka alá is venni, és akkor nem látszik. Nem folyamatos használatra, csak mint teszt jelleggel. Kíváncsi vagyok hogy úgy is megtörténik-e a dolog. (A tudomány jelenlegi állása szerint amit leírtál olyan nem létezik, így logikus magyarázat sem lesz rá, muszáj valami ilyesmin gondolkodni.)

2018. febr. 9. 23:27

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!