Ha csinálok egy internetes rádiót, akkor megbüntethetnek a jogdíjas zenék miatt?
Régebben elég sokat rádióztam, aztán rájöttem egy két dologra, mivan ha megbüntetnek, jogdíjas zenék stb..
Én úgy tudom lehet, hogy megbüntetnek, de erről megszeretnék bizonyosodni is. És ha esetleg pl. non copyrightos zenéket játszanék le az már legális lenne?
Az legális lenne, de azt ki hallgatná?
A jogdíjak zenékre meg meg kell fizetni a jogdíjat. Tényleg megbüntetnek. Sőt erős esetben akár be is perelhetnek.
#2: igen ám, csak a kérdező nem hallgatja az Internetes rádiót, hanem csinálja. Az pedig jogdíjas zenéknél fizetős.
"Mi a feltétele az internetes rádió vagy tévé működtetésének?
Amennyiben nem interaktív rádióról illetve televízióról van szó, úgy a felhasználás a a hangfelvétel nyilvánossághoz közvetítésének minősül. E felhasználást közös jogkezelés keretében lehet jogosítani. A szükséges szerződést az Artisjus-szal és a MAHASZ-szal illetve az EJI-vel kell megkötni. utóbbi két szervezet közösen végzi a jogosítást, tehát csak egy szerződést kell a felhasználónak megkötni."
Forrás: [link]
Szép kis díja van: [link]
"És ha esetleg pl. non copyrightos zenéket játszanék le az már legális lenne?"
Úgy megúszhatnád a jogdíjfizetést, de jól bizonyosodj meg arról, hogy valóban közvetítheted-e a felvételt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!