Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Jogilag büntetendő vagy mi...

Jogilag büntetendő vagy mi lenne a következménye?

Figyelt kérdés

Ez egy elméleti kérdés, mivel érdekel a számítógépes biztonság. Az alábbi helyzetet képzeljük el: A rendőrség házkutatást tart, a következők történnek (4 eset):

1 A számítógép titkosítva van és nem adom meg a jelszót.

2 Megadom a titkosítás jelszavát de egy ,,ál” adattárolót nyit meg a program, ezáltal nem látják a valódi dokumentumokat (dupla osztott titkosítás)

3 Megsemmisítem a merevlemezt (szérverem kalapáccsal vagy kidobom az ablakon) [legerőleg úgy hogy ne lássák]

4 Több faktoros a titkosítás és a fizikai kulcsot (pl pendrive) eltüntetem, megsemmisítem [ezáltal senki, még én se leszek képes feloldani a titkosítást, és azt hazudhatom hogy elromlott, elveszett stb...]

Az alábbi esetek szerintetek kivitelezhetőek-e? Lenne-e olyan forgatókönyv, amivel ,,meg lehet úszni” (nem bizonyítható be hogy mi voltunk)? Jogilag milyem büntetésre számíthatnék? A rendőrség mit tudna kezdeni egy ilyen esettel? Mekkora ,,kapacitásuk” lenne feloldani a titkosítást ez eggyüttműködésem nélkül? (AES 256 vagy RSA 1024-2048 (

2018. jan. 4. 22:07
 1/1 anonim ***** válasza:

Gyerekes dolgokon agyalsz.

Amikor esetleg kimennének lefoglalni ,azt te már nem tudod össze törni.

2018. jan. 5. 07:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!