Drujidix kérdése:
Egy 45w-os napkoletor rendszer mennyit bir es mit lehet rakotni?
Figyelt kérdés
Milyen gepeket lehet ra kotni h ne 1oraig birja habem tobb? Vagy ha veszek egy nagy akumulatort meg invertert meg szabalyzot akkor mit tud ellatni?2018. jan. 4. 20:10
1/7 anonim válasza:
A napkollektort és a napelemet kevered, úgy látom :-)
Az hogy hány óráig bírja, a megvilágítás függvénye :-)
Egy 45 wattosra mégis mit szeretnél rákötni gépet?
A legtöbb gép ennek a teljesítménynek a 10-100 szorosát veszi fel.
A napelemhez való inverter és a szolár akku nem olcsó tétel, ha beruházol rá, akkor nem egy szerencsétlen 45 wattos napelem kell, hanem napelem telep :-)
2/7 anonim válasza:
"Milyen gepeket lehet ra kotni h ne 1oraig birja habem tobb?"
Kis teljesítményűeket.
Pl. most január hónapban átlag 1,5 órával számolva naponta, egy 3W-os led mehet róla folyamatosan, vagy egy 7"-os LCD TV 3-4 órát.
3/7 anonim válasza:
Nagy összeg , akkor sem olcsóbb sokkal ha te építed ki . A komolyabb egy vagyonba kerülnek . A megtérülés csekély mert a karbantartás elavulás stb újabb kiadás . Max értékét növeli a háznak . Nyugatról be lehet használt rendszereket jóval olcsóbban szerezni .
4/7 A kérdező kommentje:
Bocsi azt nem irtam h kinti ledes lampa lenne ammi nagyreszben menne rolla meg a garazsba a villany csak arra voltam kivancsi h ra lehet e meg kitni valamit
2018. jan. 4. 20:50
5/7 anonim válasza:
"menne rolla meg a garazsba a villany csak arra voltam kivancsi h ra lehet e meg kitni valamit"
2 db 5W-os led elmegy napi 5-6 órát.
6/7 A kérdező kommentje:
Hat kb 7db ledvan ami inkabb csak ejszakai feny. A garazsba meg 2db 12w-os led lampa
2018. jan. 4. 20:59
7/7 anonim válasza:
Akár még működhet is, ha a ledjeid nem nagyobb teljesítményűek 3 wattnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!