Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Ti mivel oldanátok meg?

Ti mivel oldanátok meg?

Figyelt kérdés
Adott egy mozgásérzékelő, meg egy lámpa. Két kapcsolóval működne, az egyiket felkapcsolva, folyamatosan égne a lámpa. Ha meg csak a másik van felkapcsolva, akkor a mozgásérzékelő vezérelné.

2018. jan. 1. 18:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%

első vagyok

Miért is lettem lepontozva? :)

2018. jan. 2. 15:17
 12/16 anonim ***** válasza:

[link]

Ha az 1-es kapcsolót felkapcsolod akkor megy a fázis a mozgásérzékelőbe ami dönt arról, hogy égjen a lámpa vagy sem.

Ha felkapcsolod a 2-es kapcsolót akkor direktbe megy a fázis az égőre és akkor égni is fog.

Ha mindkét kapcsoló fel van kapcsolva akkor ég, ha egyik sincs felkapcsolva akkor nem ég semmilyen körülmények között se az égő.

(lehet egy dióda nem árt az égő és a mozgásérzékelő közé, hogy amikor a kettes kapcsoló fel van kapcsolva ne legyen baj)

2018. jan. 3. 11:16
 13/16 anonim ***** válasza:

#12-hez kis kiegészítés, rákérdeztem közben itt:" kgnemeth nevű felhasználó válasza:

A dióda akkor védne, ha egyenfeszültséggel dolgoznál.

Váltófesznél olyan mozgásérzékelőt válassz, aminek relés a kimenete, akkor nem számít, hogy a relé mindkét felén megjelenik ugyanaz a fázis."

szóval a dióda hülye ötlet volt.

2018. jan. 3. 12:29
 14/16 anonim ***** válasza:
0%
imádom az olyan embereket akik lepontozni tudnak, de válaszolni azt nem. Grat, nőjetek fel, remélem többet nem látjuk egymást
2018. jan. 3. 16:19
 15/16 anonim ***** válasza:
há gyerekek mit diódátok meg relétztek unatkoztok? csillár kapcsoló oszt kész
2018. febr. 14. 22:16
 16/16 anonim ***** válasza:
Amiket én vettem mozgásérzékelőket, azokat a (egy) kapcsolóval lehet automatára is kapcsolni, meg állandóra is...
2018. febr. 14. 22:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!