Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Elektromos nyomásszabályzó?

Elektromos nyomásszabályzó?

Figyelt kérdés

Van egy 0 és 1 bár között változó nyomásom. Egy másik paramétertől függően egy szelepet kellene vezérelnem vele.

Már az alap nyomásszabályzással is problémába ütköztem, ugyanis a kiindulási ötlet sincs meg hozzá hogy lehetne kivitelezni. Neten csak olyan nyomásszabályzókat találtam, amik egy bizonyos fojtással dolgoznak, de ez nekem nem tudom hogy jó lenne-e. Ha az alap ötlet meg is van, akkor utána azt kellene megoldani, hogy elektronikusan lehessen szabályozni. Ha 1 bár a bemeneti nyomás, akkor be lehessen állítani hogy a szelephez pl. 0,4 bár érkezzen meg.

2017. dec. 29. 23:52
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:

Ja még annyit, hogy:

"Ha a Pbe tökmindegy mennyi és a Jel 1 akkor a Pki mindig 0,8 bar."

Igen, 0,8 bár de mint írtam ha a Pbe e fölött lenne akkor az nem baj, nem kell visszacsökkenteni 0,8-ra. De ha visszamegy az sem baj, ennyi még nagy problémát nem okoz.

2017. dec. 30. 16:58
 12/12 A kérdező kommentje:
Valami ötlet? :)
2018. jan. 1. 01:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!