Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Egy régi crt-TV-t hogyan...

Egy régi crt-TV-t hogyan lehet átalakítani egy oszcilloszkóppá?

Figyelt kérdés
hallottam hogy a régi TV-ket át lehet alakítani oszcilloszkóppá és hogy valahol a képcsőnek kell megkeresni a függőleges és a szélességi kábeleit vagy valami ilyesmi.tudnátok küldeni egy linket?

2017. dec. 28. 11:33
 1/4 Varga Péte4 ***** válasza:
100%
Hát az elég bajos. Az eltérítés ezeknél a képcső nyakára húzott tekercsekkel történik. Viszonylag nagy teljesítmény kell a meghajtásukhoz, külön probléma a linearítás biztosítása. Max. a hangfrekvenciás sávbn lehetne működőképes eszközt készíteni belőle.
2017. dec. 28. 11:49
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez inkább amolyan szórakozásnak jó, nem egy működő oszcilloszkóp, csak sokat tanulhatsz ha átalakítod.

https://www.youtube.com/watch?v=aScAZReGQc0

2017. dec. 28. 12:11
 3/4 anonim ***** válasza:
Szerintem ennyire hiányos ismeretekkel ne állj neki nagyfeszültségű áramkörökkel való barkácsolásnak. A régi képcső nem 12 v al működik, mint a karácsonyfa égő
2017. dec. 28. 12:14
 4/4 Zzzoli ***** válasza:

Igen a régi szkópokban statikus volt az eltérítés, ahogy az előttem szóló írta, ezért is volt jóval hosszabb a szkópcső.

A tévékben ez dinamikus, a függőlegeshez meghajtó áramkör van, a vízszinteset meg a sorvezérlés csinálja.

Ha szkópot akarsz, akkor digitális megépített szkóp panelt kínából már nem túl drágán vehetsz, vagy vannak pc-re usb szkópok.

2017. dec. 28. 12:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!