A led szallagok minden (a legtöbb szin) szinüen világitanak?
"vagy ez alabol ilyen a szallag???"
Minden szalag alapból valamilyen.
A tiéd is.
Ahogy írtam, nem a vezérlő a ludas.
3 ledenként ismétlődő egyszínű ledek vannak rajta gyárilag. P Z K P Z K P Z K P Z K ...
Amit korábban láttál, az pedig egybe tokozott 3 színű ledeket tartalmaz, amelyek egyaránt képesek többféle színt előállítani, igaz mind egyszerre ugyanazt.
Ezt a tényt nem lehet megmásítani.
Ha nem teszik, másik szalagot kell venned.
Vannak komolyabb, úgynevezett pixelenként címezhető szalagok, ahol minden egyes led külön vezérelhető, ezekhez más vezérlő is kell, bonyolultabb a működése, az ára is magasabb:
De neked ezt nem ajánlom a kérdéseid alapján, egy kicsit több alapismeret szükséges a beállításához.
Ám ha tetszik, lehet venni, beállítják, hazaviszed, működik, szemet gyönyörködtető.
"Ha külön ki vannak vezetve színenként a csoportok akkor a vezérlőn múlik."
Látom a karácsony nem tesz neked jót ...
Bocs,hogy beleugatok a topikodba,de úgy látom,vannak itt hozzáértők!
Mi most készülünk venni új konyhabútort és mivel abszolút modern megjelenésűt terveztünk,úgy gondoltam,jól mutatna rajta a led szalag,ahogy több helyen is láttam már,de egyáltalán nem értek hozzá.
Több kérdésem is lenne.
1.Ha a felső szekrény alsó részére teszünk körbe,persze alu síneset,a pult alá meg csak sima öntapadós led szalagot,az jól néz,vagy más sok?
2.Van olyan fénye,hogy mellette nem kell más fényforrás mondjuk mosogatáshoz?
3.Ezek csak akkor égnek,amikor bekapcsolod őket külön?Konnektorba is be kell dugni?
4.Mennyi az élettartamuk?
5.Laikusként is meg tudjuk majd csinálni?
6.Gondolom egy konyhába a sima fehér szín az elegáns.Ugye?
Bocsánat a sok kérdésért,bármilyen egyéb segítséget,tanácsot elfogadok!Köszönöm!:)
1.
Én azt javaslom úgy helyezd el a szalagokat, hogy azok közvetlenül ne látszanak. csak a fényük. Tehát maga a szalag takarásban legyen. Különben csúnya is, meg vakít is (szerintem).
Arra lehet számítani hogy a ha csak a saját öntapadójával rögzíted a szalagot, akkor elég hamar leválik.
2.
Többféle LED szalag létezik. Sőt, rengeteg féle. Ezek fényereje, LED-ek sűrűsége eltérő, de 5 méter akármilyen is több mint elég lesz.
3.
Ezt a kérdést nem értem teljesen. Egy szalag akkor világít (teljes hosszában) ha kap feszültséget.
A konnektorba NE dugd be a LED szalagot, mert ezeknek nem 230V AC kell, hanem 12V DC. Tehát szükséges hozzá egy 12V-os tápegység ami 230-ból 12V-ot állít elő. De az sem akármilyen, hanem megfelelő teljesítményű. Meg kell nézni hogy a te szalagod hány Watt/méter teljesítményű, ezt a számot megszorzod a méterben mért hosszával és olyan tápegységet veszel hozzá, aminek a teljesítménye ennél minimum 10-20%-al nagyobb.
Pl ha a szalagod 9.6W/m és 5 métert akarsz felrakni (amit egy táppal hajtasz tehát egyszerre kapcsolható) akkor egy min 50, de inkább 60W-os tápegység kell (5*9,6=48).
4.
Elvileg több tízezer óra. A tápegysége valószínűleg hamarabb fog kihalni mellette.
5.
Ha még soha nem forrasztottál (és nincs is mivel), nem tudod mi a különbség a fázis és a nulla között, nem ismered fel a tápegység primer és szekunder oldalát, nem tudod felmérni hogy az adott helyre milyen IP védettségű tápegység kell, akkor mindenképp hívj hozzáértőt!
6.
Én biztosan nem raknék színeset. Arra azonban figyelj, hogy fehér is többféle van. Van hideg fehér (kékes ragyogás) közepes (ez áll legközelebb a fehérhez) és meleg színű is. Ízlés dolga melyiket választod, a hideg fehér rideg kékes vakító fényét én pl. nem szeretem.
Ha kiválasztottad akkor egyforma színhőmérsékletűt tegyél mindenhova, nagyon rosszul néz ki ha keverik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!