Kipróbálhatom a drónomat a városligetben?
Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy Dji Mavic pro-t de még nem volt alkalmam kipróbálni. Nincs hozzá hivatalos engedélyem, mert elsősorban lakott területen kívül fogom használni. Holnap elutazok és vinném magammal filmezni, de előtte ki szeretném kicsit próbálni (felszállni egy kicsit, tenni pár kört fejmagasságban, lőni pár próbaképet és hasonlók), de nem tudom hogy ezt a rendőrök vagy a közterületisek mennyire tolerálnák ha meglátnának.. Szóval kérdés, hogy szerintetek belém köthetnek e, ha engedély nélkül pár percre kipróbálom a Városliget egyik kevésbé forgalmas részén (kresz park vagy valami nyugisabb)?2017. dec. 22. 10:07
2/5 A kérdező kommentje:
Értem, köszi:)
2017. dec. 22. 10:23
3/5 anonim válasza:
Életszerűségi szempontból: amíg nem zavarsz/veszélyeztetsz vele valakit, addig nyugodtan használhatod. Ha nem repülsz túl magasra - amivel repülőket veszélyeztethetnél - ha látótávolságon belül használod, ha nem repkedsz járművek/emberek/állatok felett/körül zavarva/veszélyeztetve őket ezzel, nem magánterület felett repkedsz, akkor használhatod.
Jogi szempontból: nincs még egységes "dróntörvény", tervezet van, a jelenlegi törvények meg a légtérhasználatról értekeznek (de ezek nem ilyen jellegű kis magasságú esetekre vonatkoznak):
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
* [link]
majd 2018-ban...
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat:)
2017. dec. 26. 08:56
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!