Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan tudom multiméterrel...

Lbag799 kérdése:

Hogyan tudom multiméterrel megmérni egy AA-s akksit, eleme hogy mennyivel tölti töltés közben a hálózatról a töltő?

Figyelt kérdés

#akkumulátor #elemek töltése AA #AAA töltése
2017. dec. 16. 13:18
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
Én is ezt akartam mondatni, jó lenne tudni hogy mivel mér.
2017. dec. 18. 07:18
 22/34 A kérdező kommentje:
pancontrol pan 33d
2017. dec. 18. 09:16
 23/34 anonim ***** válasza:

Az egyik mérővezetéket a 10A-re, a másikat a COM-ra csatlakoztasd.

A tekerőt 10A-es méréshatárra állítsd.

Az akkut úgy csatlakoztasd, hogy csak az egyik pólusa érintkezzen.

Az akku szabad pólusához csatlakoztasd az egyik mérővezetéket, a töltő szabad pólusához a másik mérővezetéket.

Ha így is 0-t mutat a műszer, akkor lehet, hogy:

- Nem tölt a töltő (vannak olyan töltők, amik nem képesek egyetlen cellát tölteni, csak kettesével.)

- Valami rosszul érintkezik

- Kinyírtad a multiméter biztosítékját.

2017. dec. 18. 18:12
 24/34 A kérdező kommentje:
nem csak 1 bizti van a multiban? mivel más adatokat tudok vele mérni... ha a bizti szállt volna el akkor semmit nem mérne nem?ezek a beállítások megvoltak,így volt állítva a multi pedig.akkor lehet én bénázok valahogy még mindig :D
2017. dec. 18. 18:46
 25/34 anonim ***** válasza:
Nem. Bizti csak az árammérőn van, a feszültség és ellenállásmérő nincs biztosítva, nem is kell, mert a műszer 10 Mohm nagyságrendű belső ellenállása miatt nem tud akkora áram folyni, ami károsíthatná a műszert.
2017. dec. 18. 20:04
 26/34 anonim ***** válasza:
Ha a 10 amperre kapcsolod és rámérsz egy pillanatra az akkudra, látni fogod hogy jó-e még.
2017. dec. 18. 21:07
 27/34 A kérdező kommentje:
közbe tegnap szét kaptam a multit.. 2db bizti van benne. 315mah 250V és 10A 250V a 315 mah biztit szakadáson mérve nem sípol,csak a másik bizti sípol...
2017. dec. 19. 07:34
 28/34 A kérdező kommentje:
úgy látszik a multi nem mér...hiába akarom mérni az ampert 10A állásba nem mutat....aztán vagy új kora óta szar vagy nem tudom,mivel a 315 mah bizti el volt szállva.a 10A bizti viszont nem volt...égés,pörkölődés nem látszik benne....van értelme megnézni jobban és mit? tud valaki valamit ajánlani? szeretem ezt a multit...már megszoktam. aztán lehet kölcsönadásból keletkezett a baja,csak nem fedte fel a kölcsönkérő :D
2017. dec. 23. 16:09
 29/34 anonim ***** válasza:

Mérd ki, hogy jó-e a biztosíték vagy vegyél egy újat.

Az hogy nem látsz rajta pörkölődést, az semmit nem jelent.

2017. dec. 23. 16:13
 30/34 A kérdező kommentje:
biztik jók...ha szakadáson megmérem annak elégnek kell lennie vagy más módon is ki kell mérni?ha más nem akkor muszáj lesz másikat venni....bár a 10A-os mérésen kívül mindent mér...
2017. dec. 23. 17:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!