Lbag799 kérdése:
Hogyan tudom multiméterrel megmérni egy AA-s akksit, eleme hogy mennyivel tölti töltés közben a hálózatról a töltő?
Figyelt kérdés
2017. dec. 16. 13:18
11/34 anonim válasza:
Sima fémdarabbal még jó, hogy nem fogsz mérni semmit, hisz így a fémdarabon keresztül folyik az áram, nem a multiméteren.
Az lenne a lényeg, hogy az áram csak a multiméteren keresztül tudjon folyni.
12/34 anonim válasza:
Egy darab kétoldalas panelt használ a méréshez, nem fémet.
13/34 anonim válasza:
Láthatod 7:31-nél a led állapotváltozását, amikor a műszerrel összezárja a panel két oldalát.
14/34 A kérdező kommentje:
csináltam ugy is hogy alufolia közötte műanyag de akkor sem mért
2017. dec. 16. 23:59
15/34 anonim válasza:
Ha a műanyagot alufóliába tekerted, az nem jó.
16/34 anonim válasza:
Szerintem egyszerűbb, hogyha egy sima műanyag darabot raksz be és a multiméter egyik vezetékét az egyik oldalhoz, a másikat a másik oldalhoz érintsd.
17/34 A kérdező kommentje:
nem tekertem körbe...csak egyik oldalára is meg másikra is tettem...nem volt konkrét kontakt a+ pólus közt a töltővel....csak amikor szakadásra állítottam a mérőt akkor mutatta az áram átfolyást...de nem a tötlő áramot mutatta természetesen.
2017. dec. 17. 18:03
18/34 anonim válasza:
"amikor szakadásra állítottam a mérőt akkor mutatta az áram átfolyást...de nem a tötlő áramot mutatta természetesen."
Szakadáson nem azt méri.
Sőt, amikor áramot mérsz hiába kapcsolsz szakadásra.
Ugyanis nem ugyanoda kell bedugni a mérőzsinórokat.
19/34 A kérdező kommentje:
akkor csak azt néztem meg h ha rövidre zárom van e kontakt...az a baj hogy elmegyünk mindig a gondom mellett...de mindegy :D .csak azt kérdeztem az elején,hogy hogyan tudom megmérni egy elemet mennyivel tölt a töltő...illetve hova kell állítani a multit,mert hiába állítom csak az elem feszültségét mutatja a mérőm...erre keresem a választ a videoban 5:40 től látható az általam kérdéses művelet...mert ott 0,00 át mutat a multim...ennyi
2017. dec. 17. 23:44
20/34 anonim válasza:
Mutass már egy képet a multiméteredről.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!