Hogyan és mire tanítsam meg a nagyapám az Interneten?
A nagyapám kb. 6 éve használta rendszeresen (nagyjából heti 15 percig) az Internetet. Most szeretné teljesen a nulláról megtanulni. Van néhány ötletem már. Ezek konkréten az Index, a Facebook, a Használtautó és a Google részei (Youtube, Google Drive, GMail stb.).
Mik lehetnek azok, amiket megmutathatnék neki? És hogyan mutassam meg neki ezeket?
TorBrowser Darknet, Deepweb, Bitcoin,
csak viccelek :)
Köszi! Gondolkoztam azon, hátha lehetne dealerré faragni :P
Esetleg más tipp?
Szerintem a Youtube-on csomó olyan videó van ami pl. a legújabb technikai csodák, építőipari gépek, önvezető autók, kamionok, robotok, mindenféle lifehack-ek, konyhai praktikák, de ott vannak a karambolok, ha biztonságban akarja magát érezni a karosszékében, vagy a road rage típusú őrületek, ha megint csak azt szeretné érezni Magyarország milyen biztonságos, van egy csomó Win & Fail válogatás, kedvenc sportjait megnézheti, vicces videók lart pour lart, vagy how to videók, sokszor nyelvtudás sem kell, vallási témák, előadások tömkelege, életvezetési tanácsok, na jó ezt csak viccből mondom egy öregnek.
aztán ott van a régi fényképek archívuma ahol elmerenghet a múlton, mi mennyit változott, a FORTEPAN
aztán a Google street view és a mapillary amiben megnézheti a világ mindenféle táját, utca szintű nézet, vagy a google earth amiben 3D-ben tud automatikus utazást tenni a "tour" funkcióval
szerintem ezzel ellesz egy ideig, de még mindig szerezhetsz neki egy VR szemüveget hogy karosszékből hullámvasutazzon.
Volt szenvedélye fiatalabb korában? Bélyeggyűjtés? Kereshetsz neki ilyesmiket is, biztos örömmel idézi fel a dolgokat.
Hány éves a papa?
Mert nem annyira buták ám mint sok ember gondolja.
Ha érdekli , úgy is megtudja tanulni.
Ne mutasd.
HASZNÁLNI tanítsd meg. Pl a google keresőt.
Balgomb, jobbgomb, középsőgomb, görgő, egykatt, duplakatt.
Amúgy meg mutass neki az érdeklődéséhez passzoló híroldalakat, vagy gyűjteményeket.
Pl: lap.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!