Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » A Skywatcher távcsövek közül...

Steaminpro12 kérdése:

A Skywatcher távcsövek közül melyiket ajánlanátok?

Figyelt kérdés

2017. nov. 17. 15:04
 1/4 anonim ***** válasza:
60%

Mire kellene? Mennyiből?

Van lencsės, meg tükrös. A lencsės kontrasztosabb kėpet ad, de nagyobb nagyításon színez, kevėsbė fėnyerős. Leginkább hold, bolygó, kettős illetve panoráma (táj) megfigyelėsre jó, persze lehet mėlyėg objektumra is használni. A tükrös (newton) fėnyerősebb, olcsóbb nagyobb átmėrőben, fotózni jobb. Meg van a lencsės apo, ed apo. Ez kb mindenre, de piszokdrága. Illetve az egyėb rendszerűek. Fotózni komolyabb állvány kell. Pl egy eq2 vel ne kezdj bele. Am ha csillagászkodni kell eq (eqvatoriális) állvánnyal vedd. Ha inkább táj, akkor az.

Lencsėsbe ami univerzális ės olcsó az a 90/900 as. Eq2 vel adják csomagba, de jobb alá az eq3. Stabilabb a nagy tubus. Kiválló kezdő távcső. Tükrösbe a 130/650 ami szintėn ár/ėrtėkben tuti!

2017. nov. 17. 15:13
 2/4 anonim ***** válasza:
0%

skywatchert nem ajánlom

meade jobb, szebb a képe

2017. nov. 17. 15:33
 3/4 A kérdező kommentje:
Inkább csillagászkodni kellene..:) Még kezdő vagyok a távcsövekben,ezért azt se tudom,hogy hol kezdjek neki.Sok dolognak utána olvastam,de addig még nem jutottam el,hogy kiválasszam milyen távcsövet vegyek.
2017. nov. 19. 15:57
 4/4 anonim ***** válasza:

meade-nek van az etx sorozata, használtan már elég normális áron lehet kapni, magától áll rá az objektumra, követi, szép a rajzolata a képnek, kis helyen elfér stb.

[link]

2017. nov. 19. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!