Hogyan tudnám az ingadozó egyenáramú feszültséget 5 voltra stabilizálni?
Ezt a szerkezetet szeretném megépíteni. A gondom csak az vele hogy a végső egyenáram feszültséget nem tudom hogyan kéne 5 voltra fel konvertálni vagy stabilizálni.
Namost mondhatnám, hogy nincs ingyen energia. De nem mondom.
Inkább azt mondom, hogy ha annyi nem jut eszedbe, hogy esetleg néhány ilyen ingyen energiával működő eszközt akár sorba is köthetnél, hogy meg legyen az 5V, akkor olyan elképesztő módon nem értesz az elektronikához, hogy már a válaszomat sem értenéd meg.
Ja... és nincs ingyen energia.
(Amúgy nem tűnik fel, hogy a videón a vezetékek végig kilógnak a képernyőről? :)
Amúgy tessék, itt egy boost converter. 1V-4V-ot konvertál 5V-ra. Hűtőborda nem kell, mert úgysincs energia az áramkörödben, de ne mondd, hogy nem segítettem:
Vigyazz, mert ez ILLEGALIS!
A lakihegyi adotorony toveben volt egy gazda, aki aki megepitette ugyanezt az antennat: a telek koruli drotkeritesbol. Termeszetesen mukodott az "ingyen-energia", beragyogta a borospincet.
Aztan amikor a Hirkozlesi Hatosagnak feltunt hogy a fel megyeben nincsen radioadas, akkor kimentek, 1 perc alatt bemertek az antennat, es kijavitottak a problemat, kiosztottak a buntetest.
Valóban, semmi nincs ingyen.
ha mégis úgy tűnik, akkor azért más valaki fizet.
A távvezeték alatt lehet áramot lopni valóban. De igen kiterjedt "antenna rendszert" kell alá kiépíteni hogy számottevő teljesítményt szolgáltasson. Egy LED elpislákol rajta, de mire mégy vele? A házat nem fogja árammal ellátni ez a megoldás.
"Én rákötöttem a multiméteremet a házamban a földelésre és a régi TV antennára és 2,7 voltos feszültség különbséget mutatott."
Próbáltad már terhelni (azaz teljesítményt kivenni belőle)?
Mert a feszültség jelenléte önmagában még nem energia... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!