Áramköri elemek elhelyezése?
Ellenállásokat milyen távolságba illene elhelyezni tekercsektől? Régebbi daraboknál láttam, hogy sokszor nagyon vékony valamire feltekercselt huzalból vannak. Ha egy ilyen ellenállást elhelyezek közvetlen egy tekercs mellé (jelen esetben alá kellene pár tized milliméterre raknom mert csak ott fér el) akkor azok között nem fog létrejönni egy csatolás, mint a transzformátoroknál?
(Nagyobb darab trafókat sokszor le is kell árnyékolni tudtommal, mert még a több tíz centire elhelyezett alkatrészek működésébe is beleszól.)
Egy Boost Converterről. A tekercs maga a tekercs, az ellenállás pedig a FET gate ellenállása.
Egyébként most keresgettem itthon kisebb tekercseket és találtam egy csomót ami még régi TV-kből meg rádiókból lett bontva. A legtöbben egy közös volt, hogy egy kis fém doboz vette körül őket és az is be volt valahova forrasztva eredetileg. Ez vajon árnyékolás lehet? Vagy csak mechanikai védelem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!