Milyen számítógép konfigurációt ajánlotok játékokhoz?
Minden ötlet jöhet !
Az én eddigi ötleteim (többi alkatrészen még nem gondolkodtam de azt is ajánljatok kérlek) :
Procik:
-Intel Core i3-8100 Quad-Core 3.6GHz
-AMD Ryzen 5 1500X Quad-Core 3.5GHz
Videókártyák :
-Radeon rx 580 (8gb)
-GeForce GTX 1060 (6gb)
Ezek közül melyik ajánljátok és ahhoz milyen további alkatrészeket ?
Bármilyen tanácsot örömmel meghallgatok
Előre is köszönöm a válaszokat !! :)
230 ezerből nagyon pöpec gépet lehet összerakni.
Processzorból a Ryzennel jól jársz, összességében nagyon jók, esetleg egy i5 is kifér ennyiből, nagyjából mindegy, melyiket választod. Videokártyából viszont mindenképp az Nvidia ajánlott, nekem AMD-m van évek óta, és nagyon (nagyon!) sok a driverrel kapcsolatos probléma, a játékok többsége Nvidia kártyákra a mai napig jobban optimalizált, és nem egyszer volt olyan, hogy egy új AMD driver miatt 1-1 játék nem jól ment (pl. Forza Horizon 3 - fél éves drivert kellett használni Augusztusig az AMD-s tábornak, ha nem akartak 15 perces töltőképernyőket). Az 1060 egy nagyon jó vétel, de mindenképpen a 6 gigásat vedd, a 3 gigás változat nem csak memóriában gyengébb, nem véletlen a nagy árrés.
Ezeken kívül tápegységből minőségi márkát vegyél (Cooler Master, Corsair, stb), 550W teljesítményt ajánlanék ehhez, és modulárisat - megkönnyíted a dolgod, ha te rakod össze, könnyebb a kábelek elrendezése.
Alaplapból ha Ryzent veszel, nyilván ahhoz valót (AM4), és ne olcsót vegyél. Ha tervezel overclockolni, akkor X370 chippel szerelt alaplapot válassz, ha nem, akkor a B350 is megfelelő. ASUS, Gigabyte, MSI - ezeket tudom ajánlani, az ASRock-al nincsenek jó tapasztalataim.
Memóriából mindegy milyen, de minimum 8GB legyen (ha kifér, legyen 16). SSD legyen benne, és egy HDD is, ez a legjobb megoldás. Amennyi belefér a keretbe: 250 gigás SSD-re már tudsz tenni játékokat is az oprendszeren felül, de minimum egy 120-as legyen benne, merevlemezből te tudod mennyi tárhely kell, szerintem vegyél egy 1TB WD Blue vagy Seagate 7200rpm-es merevlemezt, aztán ha nem elég, vehetsz belőle még, vagy nagyobbat.
Házból ajánlom neked az NZXT S340, és a Phanteks P400 vagy P400S házakat (a P400S hangszigetelt), szépek, könnyen szerelhetők, minőségiek, de ami neked tetszik, azt vedd meg.
Ja igen, és ne feledkezz meg a hűtésről. Ha overclockolsz, ajánlott egy jobb processzor hűtő, ebből szintén AM4 foglalattal kompatibiliset kell venni Ryzenre - viszonylag új még az AM4, erre ezért figyelj oda. Ha nem húzod az órajeleket, a gyári is jó lesz, elvileg nem túl hangos de nekem még nem volt dolgom vele.
A házba pedig tegyél minimum 2 ventillátort, egy szívjon be elöl, egy fújjon ki hátul, persze lehet 2-2 is elöl-hátul, úgy még több levegő áramlik. Olcsó ventiket kerüld, mert hamar csapágyasak lesznek, 1500 forint körülieket nézd.
Egyébként a PCX.hu-t nagyon ajánlom. Korrektek, jók az árak, van kínálat, és a garancia is jó (ellentétben az Aqua-val!).
#2 voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!