Betmenvées kérdése:
Megfelelő nyák forrasztásra a Weller WHS40 forrasztópáka/állomás?
Figyelt kérdés
2017. okt. 19. 20:14
1/12 Ypszilon1980 válasza:
Persze, miért ne lenne jó?
De ennek a feléért vehetsz Fahrenheit-et is, digitális kijelzővel, én azt használom évek óta, tökéletesen működik, naponta orákig forrasztok vele.
2/12 A kérdező kommentje:
Nem kevés az a 40W?
2017. okt. 19. 22:08
3/12 anonim válasza:
A nagy teljesítmény azokhoz a forrasztásokhoz kell, ahol nagy hőfelvevőképességű anyagot akarsz forrasztani, pl. egy réztömb, nagyobb fólia. Illetve a nagyobb teljesítményű páka gyorsabban melegedik fel üzemi hőmérsékletre. De mivel a forrasztóállomás nem pillanatpáka, ezért ez nem probléma.
Áryékoló serleget nem biztos, hogy le lehet vele szedni, de általános alkatrészekhez elég.
4/12 Ypszilon1980 válasza:
Nekem 45W-os a pákám, forraszt az mindent, de ez attól is függ, hogy a páka hegye mekkora. Nyílván egy réztömböt nem fogsz tudni vele, de alap elektronikai dolgokra simán jó.
5/12 A kérdező kommentje:
A solomon digitális állomás vagy ez a weller éri jobban meg?
2017. okt. 20. 13:29
6/12 Ypszilon1980 válasza:
Weller jobb.
De mindenképpen ragaszkodsz ahhoz, hogy drága legyen? Mit akarsz vele forrasztani?
8/12 A kérdező kommentje:
Nyákot forrasztanék vele, ic-ket stb. Smd-t még nem, de nem lenne rossz ha majd alkalom adtán, ha szükség lenne rá tudnék forrasztani azt is. Nem kell drága legyen, de olyant szeretnék, amivel minőségi munkát lehet végezni, ami bírja a strapát.
2017. okt. 20. 19:09
9/12 Ypszilon1980 válasza:
Hát Weller-ben nég nem csalódtak az biztos. De a normális az kb. 80-nál kezdődik. Nekem ez az egyik szakmám és évek óta Fahrenheit-el dolgozok. Persze volt olyan, hogy tönkrement a páka, de 2000ért vettem újat a forrasztóállomáshoz, smd-ket forrasztok leginkább, kerámia hegye van, egy hegy simán kibírja nálam 1 évig. A minőségi munkához meg kellenek más dolgok is, az ón sem mindegy, stb......
10/12 A kérdező kommentje:
És a Solomon SL-30N milyen lenne? Jobb mint a fahrenheit?
2017. okt. 21. 06:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!