LED lámpa dugó miért zümmög a konnektorban?
Ma vettem a lámpákat. A lámpa egy telefon töltőjéhez hasonló dologgal kapja az áramot (USB kábel és az a nagy bumszli dolog). A töltő villásdugója a konnektorban zümmögő hangot ad ki, ha le van kapcsolva a lámpa. Mind két lámpámnál van ez a zümmögés, próbáltam más konnektorba bedugva működtetni őket, nem használt. Azt vettem észre, hogyha erősen benyomva tartom a dugót, akkor elhalkul.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mert ocó, kínai.
Ez a gyenge minőségű kapcsolóüzemű tápok szokásos betegsége. Egyébként nincs káros hatása, csak idegesítő.
Ferrit magos tekercs zúg benne.
Baja nem lesz.
Meg van ennek a megoldásnak az a hátránya is, hogy a lámpa kapcsolója nem a primer körben van.
Tehát amikor azt gondolod hogy ki van kapcsolva, akkor sincs, mert a tápegység üresjáratban teljesen fölöslegesen működik.
Indokolatlanul fokozva ezzel a lakástűz kockázatát.
Kedves Szirty!
Engedd meg hogy kijavítsalak, kiegészítselek.
A lakást nem fogja az emberre gyújtani, mivel egyszerű, valószínűleg kéttranzisztoros optocsatolóval visszacsatolt flyback tápegységről lehet szó. Ezeknek van egy nagyon "jó" tulajdonságuk, mikor a végfok tranzisztor megpusztul és félvezetőből átmegy vezetőbe...
Ekkor az áram hirtelen megugrik, mert a transzformátor pillanatok alatt telítésbe kerül és lőn rövidzár. Ekkor jobb esetben kiég a biztosíték, rosszabb esetben a vezetősávok egy része eldiffundál a házba, illetve a tranzisztorok kinyílnak mint a tubarózsa, persze teszik ezt egy határozott és tompa puffanás közben. Rosszabb esetben még a lakás megszakítót is működtetik...
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!