Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Valóban kell chipet is cseréln...

Valóban kell chipet is cserélni, ha a régi tonerem feltöltetem a laser nyomtatómban?

Figyelt kérdés

Szóval a szaküzletben olyannal álltak elő, hogy ha feltöltik a tonerem, akkor muszály lesz a nyomtatóban chipet cserélni, mert feljegyzi, hogy ez a kódú toner már kifogyott és ezért nem fog működni, hiába töltik fel. Na most az a helyzet, hogy a tintasugaras nyomtatómban már vagy 5x töltettem fel ugyan azt a patront és ott se kellett semmiféle chip-et cserélni.

Ha telepítve van a nyomtató szoftvere a gépre, akkor az pontosan jelzi, hogy hány %-ra van a patron. Nehezemre esik elhinni, hogy ha felöltik, akkor is 0%-ot fog kiírni.

Valamint az is érdekelne, hogy miképpen jegyezné fel a toner "számát", ha megszüntetem a tápfeszültséget...

Nekem ez így első hallásra átverés szagú, de lehet csak én vagyok tájékozatlan.

A nyomtató típusa: Samsung ML-1640

Kérlek benneteket, segítsetek, lehetséges-e, amit az üzletben állítanak.

2010. máj. 26. 10:34
 1/5 anonim ***** válasza:
Hát ha a szaküzletben azt mondták...
2010. máj. 26. 10:37
 2/5 anonim ***** válasza:
nem lehetetlen, de nem valószínű. Szerintem csak akkor jegyezhetné meg, ha a tonerben van elektromos alkatrész, ami nem szokott lenni, valamint elég hülye dolog lenne, ha nem lehetne feltölteni a tonert, mert megjegyezte a nyomtatód a sorozatszámát. Ha mindenképpen megjegyzi, akkor a toner sorozatszámát kell megváltoztatni. de nagyon kamuszagú a dolog.
2010. máj. 26. 11:04
 3/5 anonim ***** válasza:

nem átverés.

a lézertonerek nagy többségében valóban van egy csip, ami, megjegyzi, hogy kifogyott a por.

ezutn hiába töltik fel, akkor is üres tonert fog jelezni. van olyan nyomtató, amelyik újratöltés után - ha nincs kicserélve a csip- egyáltaln nem működik, van, amelyik működik, csak lényegesen lassabban és van olyan is, amelyik jól működik, csak minden nomtatás előtt feldob egy hibaüzenetet.

tehát érdemes a csipet cserélni - nem vészes az áruk.

2010. máj. 26. 11:07
 4/5 anonim ***** válasza:

- 11:07- es vagyok ismét -

egyébként van olyan tipusú tintasugaras nyomtató, amelyben szintén van ilyen csip, ilyen pl. a canon.

bizonyos számú kinyomtatott oldal után hibaüzenettel ("a hulladéktinta gyűjtő megtelt") blokkolja a nyomtatót.

2010. máj. 26. 11:10
 5/5 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Igen, közben olvasgattam és tényleg úgy van. De kijátszható a dolog:

[link]

Csak kicsit bele kell nyúlni a dolgokba :)

2010. máj. 26. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!