Milyen diktafont vegyek egyetemre?
Telefonnal nem oldható meg, azzal sokszor képeket csinálok, ha nem adják ki a jegyzetet.
Régen telefonnal is vettem fel, de ha a Hificordert használtam sem lett a legjobb minőség.
Árban olyan 30-40 ezere gondoltam.
Mindenképp olyat, amin jó mikrofon van. Legyen benne dinamikakompresszor és automatikus szintszabályzás.
Profi márkák belépőszintű eszközei között találsz ilyeneket.
Tascam, Zoom, Olímpus, Samson, ezekre a márkanevekre keress rá.
Direkt linket nem adhatok, mert reklámnak veszik,és törlik a hozzászólást.
Konkrét példát tudnál nekem küldeni?
Nem kell link, elég típus is.
Rengetegféle van, és a bőség zavara az zavaró tud lenni.
Köszönöm a gyors választ!
A Tascam-ról nagyon sok jót írnak külföldi oldalakon, bár a Zoom-ról is.
Valamilyen kiegészítőt érdemes vásárolnom hozzá?
Esetleg ha felmennék az árban akkor lehetne 50-60 ezer forint között érezhetően jobb minőséggel felvevő készüléket kiválasztani?
Ha sokat akarsz a minőségen javítani, akkor inkább egy külső mikrofont szerezz be hozzá. Irányított mikrofont (mikrofonpuska), ezeknek az ára (amik valóban irányítottak, nem gagyik) a diktafon árával összemérhető.
Onnan akarsz felvenni, ahol ülsz, vagy ki lehet tenni a katedrára?
Beszereznék egy mini háromlábú állványt is, mert akkor jóval kevesebb rezgést, zörgést vesz át az asztalról.
Ahonnan ülök, onnan venném fel.
Általában az emberi hang olyan 3-4-5 méterre lenne tőlem távolságban, és mivel katedra, így én kb olyan 1-2 méterrel lennék magasabban.
Ennél rosszabb mikit nem vennék hozzá:
Belépőszintű mikrofonpuska, videózáshoz szánták.
Kétféle karakterisztika: kardioid, és híperkardioid, átkapcsolható.
Csak monó, de ez ne zavarjon, állítsd majd át a diktafont is monóra, így nem lesz egy üres jobb csatornád, és fele akkora lesz a fájlméret.
128kbps-nél rosszabbat ne állíts be felvételi tömörítésnek.
Köszönöm a segítséget!
Ment mindenhol a jó kéz!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!