Létezik olyan ellenállás amit ha "jól" kötök be akkor ellenállásként viselkedik, de ha felcserélem a két pólust akkor teljes egészében átengedi a rákapcsolt áramot?
Az ellenállásoknak nincs polaritások.
Mit szeretnél csinálni?
Párhuzamba raksz egy ellenállást meg egy diódát, azt' csá.
Egyébként nem tudok ilyen alkatrészről
Mit szeretnél megoldani, azt mondd!
Ne azt az alkatrészt kérdezd, amivel szerinted meg lehet oldani,mert lehet hogy rossz úton jársz.
Elnézést kérek akkor a helytelen fogalmazás használatért.
Van egy jack csatlakozós hangfalam és ahhoz szeretnék ha megoldható egy olyan eszköz féleséget csinálni, hogy egyszerre, rádugom például a számítógépem és egy média lejátszót, csak ha ezt így megteszem akkor a hangfal elkezd búgni és gondolom egyik eszköznek se jó, ha így össze vannak kapcsolva, és ezért gondolkoztam valamiféle megoldáson amit lehetne eszközölni. Nyilván egy megfelelő kapcsolóval ez megoldható lenne, csak akkor ha a másik eszközt szeretném használni akkor azt át kellene kapcsolni és kényelmi szempont miatt is gondolkoztam valami egyszerű házilag megvalósítható megoldáson. Jó az is igaz, hogy nem lenne nagy fáradság átkapcsolgatni, de valahogy nekem tetszene ha megvalósítható lenne egyszerűen. Köszönöm az eddigi és az érkező válaszokat.
Most hogy dugtad rá "egyszerre" a lejátszót és a PC-t?
Mivel a hangfalnak csak egy bemenete van, többnyire egy jack dugós kábel formájában, amit vagy a PC kimenetébe, vagy a lejátszó kimenetébe tudsz dugni.
Hogy sikerült ezt egyszerre kivitelezni? Jack Y-elosztóval?
Önállóan rádugva egyikre vagy másikra nem zúgott?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!