Tippek GPU Chip reballozására ha nem sík a nyák hanem görbül, hajlik? Lehetetlen?
Lehet valahol venni 0,5mm átmérőjű merevfalú fém csövet?
Kb a rotringceruza eleje (vas, vagy réz)
Úgy 500 darab kellene..
Tippek?
hmm..
Már csak az a kérdés, hogy hogyan fog ez összekapcsolódni az alaplappal...
Már gondolkodtama gitárhúron is darabokra vágva..
Az még rugalmas is lenne valamennyire ráadásul réz..
476 láb egymástól 1 mm re...
valószínűleg tartósan lehetetlenség megcsinálni, de a gitárhúr szerintem nem jó ötlet, talán esetleg sodrott rézkábelt tekerj szét és azzal próbáld meg ,vagy ahogy az első írta régi procik lábait forrasztgasd ki és azzal
de nagyon türelemjáték és precíziós munka :)
amúgy érdekelne mért van rá szükség ha nem hadititok :D
A Prociláb kiforrasztás nem müködik..
Megprobáltam egy p1 essel és egy 486 ossal is, nem jönnek le a lábak.. Valószínüleg nem cinnel van forrasztva hanem valami mással..
Nem hadititok..
Egy Compaq 2100T alaplapba kellene valahogy életet lehelni ami grafikus chip hibás..
Mivel gyárilag nem sík a nyák így egy részen leváltról a az ATi radeon chip, és csak úgy működött ha oda volt nyomva..
Visszaraktuk, de ahogy meghajlott a nyák újra lejött a sarka..
Most le van szedve az egész és vmi extrém megoldáson töprengek :D
aha, értem :D
ööö eszembejutott valami, szerezz sok floppymeghajtót és vagdosd le a csatijáról a lábakat, kb. stimmel a vastagság , de jó a régi vinyó vagy cdrom is :)
kb 10-15 db kellhet, meg sok türelem :)
ja a 21.46os voltam
am az hogy nem sík az alaplap az hogy lehet? :O
szerintem ott valami mechanikai dolog vagy túlmelegedés lehet mert én olyat még nem láttam :)
igaz hp laptopot csak 1x szedtem szét, viszont asust , lenovot, meg acert sokat :D
Azt hiszem az egyik részen azt fogom csinálni, lábakat.. De mivel ezt így nem lehet majd összerakni az alaplappal így arra meg csöveket fogok forrasztgatni, és megpróbálok egy foglalat félét összehozni amibe utánna egyszerüen bele lehet dugni a chippet..
Nem lesz egyszerü de ha mindennap felforrasztok 50 alkatrészt talán 2 hét múlva el is készülök a közel ezer forrasztással :D
Asszem kénytelen leszek venni egy rakás rotring ceruzát..
na haladsz vele vagy neki se álltál? :D
érdekel milesz belőle :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!