Nyomtatóknál mire jó ha valaki vesz reseter-t? Chip reseter a teljes neve. Kérdés még lennt patronról.
A gyári nyomtatópatronokra szoktak chipet tenni amit érzékel a nyomtató. Ez azért van, hogy csak eredeti patront használj -jó drágán.A reseter arra jó, hogy a gépet "becsapd", azt higgye, hogy gyári patront kapott. Nem minden típushoz jó! Olyan ez mint a mobilnál a kártyafüggetlenítés. Én a fönt linkeltnél vásárolok utángyártottat, /CANON-hoz/, de eddig nem volt gondom vele. Az üzletben minden hasznos tanáccsal ellátnak.
Azért a Tescóst utángyártottat nem merném beletenni.
A fenti válasz az téves.
Az utángyártotton is van chip, meg az eredetin is, nem kell becsapni a nyomtatót.
A chip-en keresztül beleírja a nyomtató a patronba a becsült tintaszintet és amikor úgy látja, hogy kifogyott akkor nem enged nyomtatni, de ilyenkor tinta általában van még a patronban bőséggel.
A chip reseter visszaírja a kijelzett tintaszintet telire és tovább lehet használni a patront, amíg tényleg kifogy.
Illetve ha valaki tölti az sx115 patronjait, akkor resetelés nélkül üresnek látja a patront és nem fog nyomtatni a nyomtató, csak chip resetelés után.
"A fenti válasz az téves...
Az utángyártotton is van chip..."
Engedd meg nekem -aki az elsőt írtam-, hogy jobban tudjam hogyan történt.
Képzeld el, chip nélküli utángyártott patront kaptam, a gyáriról levett chipet kellett az utángyártottra feltenni, és a nyomtatót resetelni! A patronokhoz -a reseteléshez- részletes, képes tájékoztatót is adtak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!