Wifi router telepítêsében szeretnék segítséget kérni. Valaki pontról pontra letudná írni hogyan kell?
Nagyjából így de ott van internet:
Csatlakoztatod a wifi routert az ADSL modemhez, cat.5 kábellel. Ezután még a pc-hez is csatlakoztatod a wifi routert első körben cat.5 kábellel. Utána beírod a böngészőbe a linket, ami a wifi router leírásban van, így kezdődik: http://... . Beállítod a wifi routert a honlapon amit beírtál. Utána már nem kell a kábel a wifi router és a pc között.
Ezután persze az ADSL modem és a wifi router közötti kábel még kell persze.
Utána kész is vagy, wifi-n keresztül ha mondjuk notebook-od van kapcsolódsz az internethez, a wifi router-hez.
Ennyi és kész.
Persze, szívesen eltöltök vele 1.5 órát, hogy a konkrét típusnak utána olvassak, aztán megfogalmazzak neked egy olyan használati utasítást, ami pontról pontra végigvezet érthetően az egészen (ez egyébként nekem a router előtt ülve 10 perc lenne max).
Mindezt persze teljesen ingyen teszem, hiszen gondolom úgy szeretnéd?
A kérdés az, hogy amíg ezt csinálom te át tudnál jönni, és kitakarítani? 1.5 óra alatt végezel simán a wc-vel, a fürdővel, a konyhával, talán még az ágyat is át tudod húzni, nem nagy a lakás.
Egyébként ha vesz valaki egy wifi routert márkától függően 10-15 perc és kész.
Nem nagy dolog.
Igen, igen...már nagyon túlteng, hogy amíg én nem csinálok semmit, mást megdolgoztatok. És ha nem pontosan azt kapom amit kértem, akkor még pimaszul reklamálok is. Persze más a helyzet, ha a kérdező leírja, hogy ő 8 éves árva-gyerek, netán leány, és már a mérleghinta megértésében megállt a fejlődésben, ilyenkor az ember azért segít.
Különben épp tegnap volt hasonló, pimasz hangnemű reklamáció, ahol a válaszoló megpróbált a hülye kérdésre válaszolni, hát nagyon felkaptam a vizet rá...
"Egyébként ha vesz valaki egy wifi routert márkától függően 10-15 perc és kész. "
Igen, 10-15 perc, ha már csináltad, ha van affinitásod hozzá. Én például már maximum azért nyitom ki a kézikönyvet, hogy a default passwordot megnézzem, de sok gyártónál azt is tudom fejből...
Viszont volt már szerencsém telefonon keresztül router configot mondani olyan embernek aki semmit, de tényleg semmit nem értett hozzá, ilyen kattints ide, a 3. menüpont neve az, hogy WAN, betűzöm duplaVilmos, Aladár, Nándor, szinten...
Hidd el, lazán el lehet szúrni vele 1.5 órát, ahogy azzal is, ha képernyőképekkel illusztrált doksit csinálsz, mert 45 perc míg összedobod, és másik 45, amíg ennek mentén végigmentek az egészen telefonon keresztül.
És mindezek után nem működött továbbra sem, és negyed órába tellett, mire kiderült, hogy hiába mondtam, hogy az UTP kábelt a WAN feliratúba dugja, ami ráadásul az egyetlen színes volt, közölte, hogy mind egyforma, és belement, így bedugta egy másikba, miért, az most baj?
Btw, azzal sem értek egyet, ha a mérleghintánál megálló ember kér ilyen segítséget, mivel én például a mosógépnél ragadtam le ott, hogy cotton program, és kész, mégsem próbálok sosem mosógépszerelőt megkérni, hogy neten át ___részletes___ leírást adjon arról, hogy hogyan kell kicserélni a programautomatát.
"Viszont volt már szerencsém telefonon keresztül router configot mondani olyan embernek aki semmit, de tényleg semmit nem értett hozzá, ilyen kattints ide, a 3. menüpont neve az, hogy WAN, betűzöm duplaVilmos, Aladár, Nándor, szinten... "
telefonon haver?
Teamviewer újat mond neked??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!