Grafikai programokhoz milyen laptopot vegyek?
Elfogyott itthon a technika, kellene újítani. Ami használatban van az PS, Corel, AI. A jelenlegi géppel nem nagyon ment a videóvágás, de az is kellene.
Játék lényegében soha, viszont ezek a programok napi rendszerességgel. Nyilván rendes monitoron használnám az esetek 90%-ban.
Olyan javaslat érdekelne ami költséghatékony. 700K-ért én is tudok gépet, de nyilván ennyit nem szeretnék költeni... ;-)
"Olyan javaslat érdekelne ami költséghatékony. 700K-ért én is tudok gépet, de nyilván ennyit nem szeretnék költeni... ;-)"
Akkor mennyit szeretnél kiadni érte?
Intel konstrukciók:
Javasolt olyat keresned, amelyiknek DP kimenete van, illetve a videokártya nem fűzve van az integrálttal.
Proci i7-7700HQ, de legalább i7-4720HQ
Memória: legalább 16GB, de inkább 32GB
Video: a 40,50 sorozatot el lehet felejteni, javasolt GTX 960m, 970m.
Az AI specifikáció ajánlott gépigénye 8+Gb RAM, legalább 1920*1080 felbontás, és 64 bites rendszer.
Videokártyából persze felsorol vagy 20-at, de ezt nem agyon vágom. persze, nyilván az erősebbek kellenek...
Nekem van jópár laptopom, munka miatt (szoftverfejlesztés).
Ezek közül szerintem bármelyik jó lenne a célra:
MSI PE70 (17" FHD kijelző, i7-6700HQ, 32GB RAM, GTX960, SSDk) - HDMI + MDP kimenet
MSI GS70 (17" FHD kijelző, i7-7700HQ, 32GB RAM, GTX970, SSDk) - HDMI + 2 MDP kimenet
Emellé van egy asztali gép is:
Asrock Z270 Extreme4 lap, i7-7700K, 64GB RAM, GTX1070, SSDk) - 2x HDMI, 2xDP, 1xDVI + alaplapi videokártya, de
azt nem használom.
Utóbbit akár VR fejlesztésre is lehet használni.
Ezek már a komolyabb kategóriák, amire neked kell, simán
jók. Egy PE70 már br. 400 alatt megoldható. Annyit ér is,
nekem soha nem volt bajom vele (persze 32GB dob még az
áron).
Asus-ból már lehet szerezni br 300 alatt is 960-as, i7
konfigot, ami meg is éri, és stabil is.
# 5
300 körül van fájdalomküszöb :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!