Hogyan kell tölteni a notebookot?
Segítség!
Egy hete vettem egy tokeletes használt Windows 10es notebookot, szeretném óvni,vigyázni rá stb!egy egyszerű lány vagyok, nem értem ezeket a számítógépes okos szavakat, kifejezéseket
"ha hónapokig csak hálózatról használják"
Ha hónapokig használod hálózatról se lesz semmi baja...
"nem vesz mindenki havonta új laptopot"
Azért ennyire ne is ferdítsünk hogy "hónapok" alatt tönkremegy ha használva van.
"a "helyes" használat legalább 30-50%-al megnöveli az élettartamát"
Kérdés mihez tudod viszonyítani a megnövelt élettartamot, mikor elég nagy a szórás a tönkremenetelben, ami ráadásul nem mutatja a használati viszonyokat sem.
"az ember saját magának felelőtlenségből."
Ennyi erővel felelőtlenség kimenni az utcára mert elüt az autó...
Ez az egész olyan, mintha arról vitáznánk, hogy járj tömegközlekedéssel, ne kopjon az autó...de akkor minek autó?, vagy tegyél szőnyeget a parkettára és akkor még 100 év múlva sem fog kikopni, ha mezítláb járok, akkor a cipő is 3x annyi ideig nem megy szét,vagy ne menj gyorsan a biciklivel mert nagyot kell fékezni és kikopnak a fékpofák...
A laptop is csak használati tárgy, mint bármi más. Ép eszűség keretén belül vigyáz rá az ember, de nem lehet és nincs is értelme laboratóriumi körülményeket teremteni neki évtizedekig.
"Ha hónapokig használod hálózatról se lesz semmi baja... "
A laptopnak nem. Csak csökken az akku várható élettartama.
"Azért ennyire ne is ferdítsünk hogy "hónapok" alatt tönkremegy ha használva van. "
Te ferdítesz. Azt firtattad mi az hogy "hosszú távon".
Arra válaszoltam. Nem írtam olyat hogy hónapok alatt megy tönkre!
"Kérdés mihez tudod viszonyítani "
Több ugyanolyan készülékhez, amelyekben ugyanolyan akkumulátor van de eltérően használják őket.
Azonos gyártó azonos akkumulátorai között nincs akkora szórás hogy az egyik két hónapig bírja a másik meg évekig.
"Ennyi erővel felelőtlenség kimenni az utcára mert elüt az autó... "
Nem: Ennyi erővel a sűrű forgalomba vetheted magad és csodálkozhatsz hogy elüt az autó.
Senki nem vonta kétségbe itt (én meg főleg nem) hogy az élet kockázattal jár.
Itt csupán arról volt szó, hogy aki keresi a bajt, az biztos hogy megtalálja.
Persze hogy elszállhat az éppen aktuális munka ha jön az áramszünet.
Ezért kell menteni azt a munkát néha. :)
Hm?
Fontos dokumentumot nem úgy írunk számítógépen hogy napokig ki se kapcsoljuk, egyszer sem mentjük el és aztán káromkodunk ha áramszünet van és elvész emiatt az adat. A fontos adatokat elmentjük és nem egy, hanem több helyre is!
De lehet máshogy is csinálni persze. Akkor sem az univerzum a hülye vagy az áramszünet vagy aki kivette az akkut a laptopból hogy kímélje! :)
Ha erre az üzenetre mindenképp válaszolni akarsz, előbb számolj el ezerig!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!