Kezdőoldal » Elektronikus eszközök » Egyéb kérdések » Hogyan kell tölteni a notebookot?

Hogyan kell tölteni a notebookot?

Figyelt kérdés

Segítség!

Egy hete vettem egy tokeletes használt Windows 10es notebookot, szeretném óvni,vigyázni rá stb!egy egyszerű lány vagyok, nem értem ezeket a számítógépes okos szavakat, kifejezéseket

2017. márc. 5. 09:43
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Simán bedugod a töltőt a notebookba, a másik végét meg az áramba :)

Amúgy én úgy használom a notebookomat, hogy kiveszem belőle az akkut, hogy az akksi élettartama tovább megmaradjon. És simán a töltőt beledugom a notebook-ba, és így a hálózatról megy. Az akksit meg csak akkor használom, ha megyek valahova és vinnem kell. (Évi 3-4x van csak ilyen nekem)

Az 5 éves notebook aksim még olyan mintha új lenne, másoknak akik soha sem veszik ki meg ilyenkorra már meghal. (Azaz 10perc alatt lemerül)

2017. márc. 5. 09:47
 2/12 anonim ***** válasza:

- Ha sokáig nem kell, akkor kiveszed

- Nem töltöd tele, csak 60-70 %-ig.

2017. márc. 5. 09:53
 3/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm

Tehát az a ĺegjobb ha kiviszem az aksit, és úgy dugom fel a toltőre aksi nélkül? És ha benne van az aksi, akkor hogyan kell kezelni?

Muszáj kivenni? Köszönöm

2017. márc. 5. 10:02
 4/12 anonim ***** válasza:
Ha épp hálózat közelében vagy, azaz tudod áramról működtetni akkor mindenképp akku nélkül ajánlott használni, azonban ha éppen valahova mész, akkor nyilván az akkuról használhatod.
2017. márc. 5. 10:29
 5/12 Fatal_3rror_ ***** válasza:

Nem kell kivenni. Igazából édes mindegy hogy használod.

Az akku magától is "romlik" egy idő után. Másrészt van akinek 2 hét után tönkremegy, van akinek meg kihúz 6-8 évet is. Nem mellesleg a drágább gépek, pl Macbook, vagy hasonló árú Windowsos gépek alapból beépített akkuval kaphatóak...

Másik, hogy egy esetleges áramszünet sokkal nagyobb kárt tud okozni.

2017. márc. 5. 10:42
 6/12 Szirty ***** válasza:

"Igazából édes mindegy hogy használod."

Annyira azért nem mindegy. :)

Ha pl. ha hálózatról sokat üzemel, és közben 100%-os töltöttségen van az akku, hosszú távon nem jó.

"Az akku magától is "romlik" egy idő után. Másrészt van akinek 2 hét után tönkremegy, van akinek meg kihúz 6-8 évet is"

Bár a példa erősen túlzó, de a jelenség igaz. Ez pont attól függ hogyan használják. Illetve a környezeti hőmérséklettől és legfőképp az akku minőségétől.

Szerintem jó oka van annak, hogy egyes laptopok power managere beállítható a használathoz.

Pl. hogy csak 80%-ig töltse az akkut és addig ne kezdje el újra tölteni amíg a töltöttsége 50% alá nem csökken.

Az áramszünet akku nélkül okozhat problémát, de semmivel se többet mint egy asztali gépnél. :)

Szerencsére a váratlan áramszünetek meglehetősen ritkák és azok közül is csak minden sokadik okoz számottevő problémát. Ez tehát önmagában szerintem nem komoly érv az akku használat mellett.

2017. márc. 5. 11:38
 7/12 anonim ***** válasza:

Négy éves Lenovo laptop, ki lehet ugyan venni az akkut, de nem szoktam. Jelenleg 3 és fél órát bír.

Néhány hónapos Lenovo rokon családnál, már volt merevlemez csere, akkuja EGY órát bír. És nem lehet kivenni az akkuját.

2017. márc. 5. 19:43
 8/12 Szirty ***** válasza:
Igen. Ahogy említettem. Vannak nagyon rossz és jobb minőségű akkuk...
2017. márc. 6. 09:07
 9/12 Fatal_3rror_ ***** válasza:

"Ha pl. ha hálózatról sokat üzemel, és közben 100%-os töltöttségen van az akku, hosszú távon nem jó. "

Az a baj, hogy ennek az egész hosszú távon dolognak akkor lenne értelme, ha a laptop is olyan lenne mint régen a használati tárgyak, hogy még az unokánk is ugyanazt fogja használni.

"Ez pont attól függ hogyan használják."

Ahogy én tapasztaltam leginkább a szerencsétől függ, hogy kifogsz e hibás darabot, azon kívül nagyon "extrém" használat kell ahhoz hogy tönkremenjen.

"z tehát önmagában szerintem nem komoly érv az akku használat mellett."

Ezt mondd akkor, ha a diplomamunkád száll el leadás előtt 2 héttel... :D

2017. márc. 6. 14:00
 10/12 Szirty ***** válasza:

"Hosszú távon"

Ez alatt azt értettem, hogy ha hónapokig csak hálózatról használják.

Feltételezem, hogy nem vesz mindenki havonta új laptopot (én 6-8 évig használok egyet).

"Ahogy én tapasztaltam leginkább a szerencsétől függ"

Kétségtelen, hogy kell hozzá egy jó adag szerencse is.

Mégis azt gondolom, hogy a "helyes" használat legalább 30-50%-al megnöveli az élettartamát. De mindenki tegyen úgy, ahogy jónak látja. :)

"Ezt mondd akkor, ha a diplomamunkád száll el leadás előtt 2 héttel..."

Ez az a fajta balszerencse, amit nem az áramszünet okoz, hanem az ember saját magának felelőtlenségből.

Tudod! Kétféle adat van...

2017. márc. 6. 17:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!