Mennyi teljesítményt vesz fel a 230Vos hálózatból egy olyan transzformátor, ami 17W teljesítmény leadására képes?
Ezt biztosan megvétózzák majd az elektronika-értők, hiszen számos olyan érték van (fázistényező, látszólagos teljesítmény) ami egy ilyen kérdésnél felsorolható, elemezhető.
De az én egyszerű válaszom a következő: egy klasszikus vasmagos transzformátor ebben a méretben üresjárásban (terheletlenül) biztos felvesz legalább 5-6 W teljesítményt a hálózatból (veszteségek miatt) és teljes (névleges) terheléssel akár 25 W-ot (mivel az ilyen kicsi vasmagos trafók hatásfoka ritkán haladja meg a 70-80%-ot)!
Attól függ mennyivel terheled.
Ha 17 W-tal, akkor 20-30 VA körül.
Az érdekel hogy mekkora teljesítményt vesz ki a hálózatból?
Mekkora a fogyasztása?
Ez nem egy transzformátor, hanem egy kapcsolóüzemű tápegység.
Ezeknek a hatásfokuk jellemzően 80-90%, szóval 20 W körül lesz a maximális felvett hatásos teljesítmény.
Üresjárásban tized watt nagyságrendű.
Ok
Köszi
Hivatalos elnevezésekkel nem vagyok tisztában. Ez nekem mindig transzformátor lesz. Mert hát végül is az...
"Mert hát végül is az..."
Nem. De van benne az is.
Transzformátor is van benne, de attól még nem transzformátor.
A számítógépre sem mondod, hogy processzor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!